Απέναντι του βρήκε ο Δήμαρχος στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις αντιπολιτεύσεις, οι οποίες σύσσωμες αποχώρησαν, διαμαρτυρόμενες για τη συμπεριφορά του προς επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που του απεύθυνε και συνέχισε η συνεδρίαση μόνο με την συμπολίτευση και … λειψό προεδρείο!

Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλύμνου, θα καταγράφει, όπως πολλές άλλες, στις μαύρες σελίδες της τοπικής πολιτικής ιστορίας, καθώς εκτυλίχθηκαν σκηνές “απείρου κάλλους”, με την σύγκρουση του Γιάννη Μαστροκούκου και του Γιάννη Γαλούζη να φτάνει στα άκρα και να αποχωρούν και οι τρεις αντιπολιτεύσεις, μετά τα σκληρά και προσβλητικά λόγια του Δημάρχου προς τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, που υποβλήθηκε προς ψηφοφορία από τον Δήμαρχο και αφορούσε τη ψήφιση της μετακίνησης της αντιπροσωπίας του Δήμου στο Πορτ Ντε Μπουκ της Γαλλίας, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδελφοποίησης ανάμεσα στους δύο Δήμους, ήταν η αιτία για να ξεσπάσει, η αναμενόμενη φυσικά, σκληρή κόντρα ανάμεσα στους δύο αντιπάλους των προσφάτων εκλογών.

Ο Γιάννης Γαλουζής, επεσήμανε ότι η διαδικασία για την μετακίνηση της αντιπροσωπίας στην Γαλλία δεν ήταν η προβλεπόμενη από το νόμο και αυτό οδήγησε τον Δήμαρχο να “εκραγεί” και να αναφερθεί στην πρόσφατη προσφυγή του επικεφαλής της μεγάλης αντιπολίτευσης στον ορισμό της αθλητικής επιτροπής και στην ακύρωσή της από την αποκεντρωμένη διοίκηση, εκσφενδονίζοντας τον βαρύ χαρακτηρισμό “καρφί” προς τον τ. Δήμαρχο, ένας χαρακτηρισμός, που φυσικά οδήγησε τον Γιάννη Γαλουζή να ζητήσει από το προεδρείο να ανακαλέσει ο Δήμαρχος, που όχι μόνο δεν το έπραξε, αντίθετα το επανέλαβε αρκετές φορές, επειδή θεώρησε πως η προσφυγή του στην αποκεντρωμένη διοίκηση ήταν “πρακτική καταδοτική”, “κάρφωμα” όπως επανειλημμένως τόνισε!

Ήταν αναμενόμενη η αποχώρηση της παράταξης του Γιάννη Γαλουζή, καθώς δεν υπήρξε ανάκληση της προσβολής από τον Δήμαρχο, ενώ παρενέβη και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Γιώργος Μαύρος, ο οποίος τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να διασύρεται ένας δημοτικός σύμβουλος με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και να χαρακτηρίζεται “καρφί”, επειδή “έκανε αυτό που επιβάλλει ο νόμος” και δήλωσε ότι αποχωρεί η παράταξή του. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σάκης Χούλλης, που τόνισε πως υπάρχει αντίφαση στα όσα είχε δηλώσει προεκλογικά ο Γ. Μαστροκούκος, ότι ευαγγελίζεται το καινούριο, προσθέτοντας πως απλώς επαναλαμβάνονται τα ίδια όπως στο παρελθόν. Ο Σ. Χούλλης καυτηρίασε με τη σειρά του τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τους συμβούλους της συμπολίτευσης και χωρίς τα δύο από τα τρία μέλη του προεδρείου που αποχώρησαν με τις παρατάξεις τους (Χρυσόστομος Αλαχούζος και Καλλιόπη Μαύρου) και φυσικά ψηφίστηκε ομόφωνα η μετακίνηση του Δημάρχου και των συνεργατών του στη Γαλλία, ενώ τα περισσότερα θέματα παραπέμφθηκαν σε επόμενη συνεδρίαση.

Δυστυχώς το πρώτο “crash test” της δημοτικής αρχής σε δύσκολες καταστάσεις δεν ήταν θετικό, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι πρέπει να βελτιωθεί η παρουσία του προέδρου του ΔΣ, καθώς οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση δεν συνάδουν στο ανώτερο όργανο διοίκησης του Δήμου!

(Να επισημανθεί πως η παράταξη του Δημήτρη Διακομιχάλη, δεν συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση)

Ακολουθεί το βίντεο από τη συνεδρίαση του ΔΣ, όπως αναρτήθηκε στη σελίδα του Δήμου, με το περιστατικό που αναφέρεται από το 35,5 – 56,40

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video