Ένας στρατιωτικός γιατρός – καρδιολόγος, ο λοχαγός Κοσμάς Νίκος, θα είναι από αύριο στην Κάλυμνο, για να καλύψει το κενό στην αντίστοιχη κλινική του Νοσοκομείου, με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, κατόπιν παρέμβασης του Δημάρχου, εν αναμονή βέβαια της οριστικής λύσης

Το μεγάλο πρόβλημα με την καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Καλύμνου, συνεχίζει να απασχολεί τόσο το ίδρυμα όσο και την τοπική κοινωνία, καθώς από αύριο δεν θα υπάρχει γιατρός να καλύψει τις ανάγκες, μετά και την αποχώρηση του διευθυντή Μανώλη Τσικούρη, που τοποθετείται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας.

Η απόφαση του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, αρχηγού ΓΕΕΘΑ, να έρθει από αύριο στρατιωτικός γιατρός, επεμβατικός καρδιολόγος, ο οποίος θα παραμείνει για έναν τουλάχιστον μήνα στο νησί, δίνει μια σημαντική λύση στο τεράστιο πρόβλημα, όπως δήλωσε και ο Νικόλαος Φανιός, ο οποίος πραγματοποίησε ενημέρωση στον Δήμαρχο για τα θέματα του Νοσοκομείου.

Επίσης ο Διοικητής ενημέρωσε πως από 22 μέχρι 30 Αυγούστου, θα έρθουν στο Νοσοκομείο 2 καρδιολόγοι από το Τζάνειο, ενώ ο στρατιωτικός ιατρός θα παραμένει μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου, με τον Δήμαρχο να αφήνει να εννοηθεί πως πιθανόν να παραταθεί η παραμονή του στο νησί, ενώ 2 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η προκήρυξη για τις δύο θέσεις καρδιολόγων, οπότε και θα γίνει γνωστό το ενδιαφέρον που έχει υπάρξει από γιατρούς της ειδικότητας, όπως τόνισε ο Νίκος Φανιός.

Όπως τόνισε ο Διοικητής, παραμένει το μεγάλο πρόβλημα του Νοσοκομείου η καρδιολογική κλινική και η κάλυψη της από γιατρούς της ειδικότητας, ένα θέμα που απασχολεί πάνω από ένα χρόνο το νησί, το οποίο μέχρι σήμερα αντιμετωπίζεται με προσωρινές λύσεις και αποτελεί ευχή όλων η προκήρυξη των θέσεων για τους δύο καρδιολόγους να φέρει την λύση που αναμένεται, όπως τονίστηκε στη σημερινή συνάντησή.

Ακολουθεί το βίντεο με τα όσα δήλωσαν ο Δήμαρχος και ο Διοικητής:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Για την σημερινή εξέλιξη εκδόθηκε σχετικό δελτίο τύπου από το γραφείο του Δημάρχου:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

                        Κάλυμνος 16/8/ 2022                      

     mail: grafeioepikoinwnias@gmail.com    

     τηλ/νο 22433-60105                                         

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Eνημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι σήμερα Τρίτη 16/8/2022 ο Δήμαρχος κος Δ. Διακομιχάλης επισκέφθηκε τον Διοικητή του Νοσοκομείου κο Νικ. Φανιό στο γραφείο του, προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Νοσοκομείου του νησιού μας. 

Ο κος Δήμαρχος ενημέρωσε τον κο Διοικητή, ότι σε σχέση με το θέμα που έχει προκύψει με την έλλειψη καρδιολόγου λόγω της μετάθεσης του ήδη υπηρετούντος, και κατόπιν προσωπικής του παρέμβασης προς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κο Κων/νο Φλώρο πρόκειται να τοποθετηθεί από αύριο πρωί στρατιωτικός γιατρός (λοχαγός) με την ειδικότητα του επεμβατικού καρδιολόγου για ένα μήνα προκειμένου να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του Νοσοκομείου μας .

Ο Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κο Κ. Φλώρο για την άμεση ανταπόκρισή του.

  Από το Γραφείο Δημάρχου 

  Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων