Στη φυλακή η Εύα Καϊλή, με συμβούλιο δικαστών να αποφασίζει έπειτα από 48 ώρες, εάν η ευρωβουλευτής θα παραμείνει κρατούμενη • Στην ολομέλεια του Ε.Κ. η άρση ασυλίας της • Συγκαλείται η Διάσκεψη των Προέδρων.

Σε βελγικές φυλακές οδηγήθηκε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, μετά την απόφαση του ανακριτή των Βρυξελλών που διέταξε την προφυλάκισή της σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμού Ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Καϊλή οδηγήθηκε στη φυλακή Σαν Ζιλ. Έπειτα από 48 ώρες θα οδηγηθεί ενώπιον συμβουλίου δικαστών –που δεν έχουν χειριστεί την υπόθεση–, το οποίο θα αποφασίσει σχετικά με τη συνέχιση της κράτησής της στις φυλακές. Οι δικηγόροι της κ. Καϊλή (και των άλλων κρατουμένων για την ίδια υπόθεση) απέκτησαν πρόσβαση στον φάκελο της υπόθεσης μετά την απαγγελία των κατηγοριών και έχουν 48 ώρες περιθώριο για να προετοιμαστούν.

Η υπόθεση μπορεί να φτάσει στα δικαστήρια έπειτα από έναν χρόνο. Σε περίπτωση καταδίκης της, η κ. Καϊλή θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 3-5 ετών. 

efsyn.gr