Σύμφωνα με πληροφορίες, Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την ακριτική Ψέριμο την Πέμπτη 2 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία θα μεταβεί στην Αστυπάλαια για το προγραμματισμένο ταξίδι του.

Όπως είναι ήδη γνωστό,ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Αστυπάλαια, για το πρόγραμμα της ηλεκτροκίνησης στο νησί, «Αστυπάλαια: Έξυπνο και αειφόρο νησί» με τη συνδρομή του Volkswagen Group, συνοδευόμενος από αρκετά μέλη της Κυβέρνησης, τον Πρόεδρο της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, τους Βουλευτές Δωδεκανήσου της ΝΔ και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.

Οι πληροφορίες αναφέρονται στην μετάβαση του πρωθυπουργού στην ακριτική Ψέριμο, σε μια κίνηση ιδιαίτερης σημασίας και κυρίως συμβολισμού, καθώς την περίοδο αυτή είναι πάλι σε έξαρση η προκλητικότητα των εξ ανατολών γειτόνων και η παρουσία του προέδρου της Ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί ένα μήνυμα με ξεχωριστή βαρύτητα. Να επισημανθεί πως το μικρό νησί του Δήμου της Καλύμνου, είχε επισκεφθεί και παλιότερα ο Κ. Μητσοτάκης και συγκεκριμένα το 2017, ως αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

(φώτο αρχείου από την επίσκεψη Μητσοτάκη στο νησί το 2017)