Το Λύκειο Ελληνίδων, παράρτημα  Καλύμνου, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα για το χαμό της Μαρίας Ζαϊρη:

ΛΥΚΕΙΟΝ  ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ                                                                             

ΠΑΡ/ΜΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ                                                                                                        

                                                                          Κάλυμνος 14 Μαρτίου 2022

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΖΑΪΡΗ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου της Μαρίας Ζαϊρη συγκλόνισε τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου καθώς και την τοπική μας κοινωνία. Στο έκτακτο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, η Πρόεδρος αναφέρθηκε στην εκλιπούσα, η οποία υπήρξε και ιδρυτικό μέλος του Σωματείου μας  και δραστηριοποιήθηκε σ’ αυτό  ως Αντιπρόεδρος στα πρώτα χρόνια της  ίδρυσής του έως το 1990.  Αποχωρώντας δε από τη θέση αυτή συνέχισε να είναι μέλος και να ενδιαφέρεται για την πορεία του.

            Έτσι όταν προγραμματίσαμε δραστηριότητες για τα 40χρονα του Σωματείου μας, σε εορταστική μας εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλύμνου το Λύκειο των Ελληνίδων τίμησε, μαζί και με άλλα μέλη μας, την αγαπητή και δραστήρια Μαρία Ζαϊρη όχι μόνο για την προσφορά της στο Σωματείο μας, αλλά και για την ενεργή συμμετοχή της για πολλά χρόνια στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού μας και για το συγγραφικό της έργο.

            Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε ότι το Παράρτημά μας οφείλει τη στέγασή του στο χώρο που βρίσκεται μέχρι σήμερα, στον αείμνηστο σύζυγό της Μιχάλη Ζαϊρη.  Στέγη που παραχωρήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δημάρχου  της Καλύμνου εκείνη την εποχή.

            Σήμερα όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου την αποχαιρετούμε και ομόφωνα αποφασίζουμε:

  1. Να παραστεί αντιπροσωπεία στην εξόδιο ακολουθία (λόγω covid-19 σεβόμενες τα μέτρα προστασίας στην εκκλησία) και να συλλυπηθούμε την οικογένειά της.
  2. Να δοθεί ποσόν αντί στέφανου  στο φιλανθρωπικό Σωματείο «Άγιος Νικόλαος», σεβόμενες την επιθυμία της οικογένειάς της.
  3. Να δοθεί συμβολικό ποσό στη μνήμη της στο Σωματείο «Οι Τρεις Ιεράρχες».
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

                                                           Η Πρόεδρος  Κασσάρα-Τρικοίλη Καλλιόπη

                                                       και τα μέλη του Δ.Σ.