Η σεναριολογία για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, αλλά και ο στόχος της Χαριλάου Τρικούπη για συνέχιση της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας με τους πολίτες, οδηγεί τον Νίκο Ανδρουλάκη σε ένα νέο μπαράζ περιοδειών σε όλη τη χώρα εν μέσω θέρους. 

Από την Κρήτη που θα βρίσκεται την Παρασκευή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μεταβεί στην Κω την Κυριακή 19 Ιουνίου, σε μια επίσκεψη που έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω των πρωτοφανών προκλήσεων των “γειτόνων”, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κ.Α., Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί η επίσκεψή του, ενώ είναι γνωστό πως τα στελέχη της περιοχής βρίσκονται “υπ’ ατμόν”, για να καταρτίσουν το πρόγραμμα του Προέδρου, όπως και την περίπτωση να μεταβεί και σε άλλα νησιά της περιοχής, γεγονός που θεωρείται πολύ πιθανό, λόγω των ημερών.

Κατά την παραμονή του στην Κω, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα επισημάνει εκ νέου τα μηνύματα του προς την Τουρκία αλλά και τους συμμάχους και εταίρους της χώρας, καθώς Ν. Ανδρουλάκης επιμένει ότι απαιτείται μια ευρωπαϊκή αντιμετώπιση στη βάση στοχευμένων κυρώσεων κατά προσώπων που βοηθούν και ενισχύουν τον Ερντογάν αλλά και ενός εμπάργκο όπλων από τα ευρωπαϊκά κράτη.

Φυσικά ψηλά στην ατζέντα τίθενται και τα θέματα της ακρίβειας, του πληθωρισμού και του αυξημένου κόστους διαβίωσης των πολιτών, στοχοποιώντας τον «Υπουργό Ακρίβειας» όπως χαρακτηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη τον Άδωνι Γεωργιάδη.