Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας ΟΠΟΤΤΕ, που έλαβε χώρα την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Περιστερίου, συμμετείχε η Μελίνα Κατέρη, ως Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας αλλά και Πρόεδρος του αντίστοιχου Συλλόγου της Καλύμνου.

Στη Συνέλευση της ΟΠΟΤΤΕ συμμετείχαν με εκπρόσωποι κομμάτων αλλά και αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και όλοι οι παρευρισκόμενοι τοποθετήθηκαν υποσχόμενοι ότι η στήριξη της οικογένειας και των εργαζομένων γονέων, αποτελεί προτεραιότητα τους.  Αυτό που τονίστηκε από όλους τους αντιπροσώπους ήταν η ευχή οι υποσχέσεις να γίνουν πράξη και ότι θα αρθούν όλα τα εμπόδια που βρίσκουν στο δρόμο τους οι γονείς, ενώ τονίστηκε πως οι  προσπάθειες της Ομοσπονδίας θα συνεχιστούν  για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολυμελών οικογενειών.

Στα πλαίσια της Γ.Σ. η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Υφυπουργό Κοινωνικής πολιτικής, αρμόδια για θέματα προστασίας της οικογένειας Μαρία Συρεγγελα, η οποία παρευρέθηκε στις εργασίες της Γ.Σ της Ομοσπονδίας, με την οποία συζήτησαν τα θέματα των τρίτεκνων οικογενειών της Καλύμνου και η Υφυπουργός σχημάτισε μια πλήρη εικόνα για το νησί των πολυμελών οικογενειών και την προσκάλεσε στην Κάλυμνο, η οποία αποδέχτηκε την πρόσκληση.

 Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΠΟΤΤΕ για την ολοκλήρωση των εργασιών της ΓΣ καθώς και ο απολογισμός δράσης:

Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΠΟΤΤΕ με εκπροσώπους κομμάτων και αντιπροσώπων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο

Την Κυριακή 20/2/2022 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας (ΟΠΟΤΤΕ) στην Αθήνα στο Αμφιθέατρο του Δήμου Περιστερίου, με εκπροσώπους κομμάτων και αντιπροσώπων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν :

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής κ. Μ. Συρεγγέλα, η Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Ν.. Γιαννακοπούλου , ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Χ. Χουρδάκης , ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας κ. Δ. Στρατούλης , ο Βουλευτής του ΜΕΡΑ25 κ. Κρ. Αρσένης καθώς επίσης και ο αναπληρωτής πρόεδρος της αδελφοποιημένης Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας(ΠΟΠΟ) κ. Χαρ. Ηρακλείδης. Η Υπουργός και οι εκπρόσωποι των κομμάτων υπογράμμισαν το δίκαιο των αιτημάτων μας ,εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στον αγώνα μας μένει να δούμε την υλοποίηση επιτέλους των υποσχέσεων τους

Παρόλο των αντίξοων συνθηκών που επικρατούν λόγω της πανδημίας,. στην συνέλευση παρευρέθηκαν αντιπρόσωποι από 35 συλλόγους ανά την Ελλάδα. Παρουσιάστηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός και όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη συμπόρευσης όλων στον αγώνα ,σε κλίμα ενότητας , με γνώμονα το μέγιστο όφελος των Τριγενών οικογενειών.