Ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας μιλώντας στον Real Voice, αναφέρθηκε εκτός από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις 2 Ιουνίου και στη φιλοξενία της εκδήλωσης 9 με 12 Ιουνίου στο νησί για το παγκόσμιο πρωτάθλημα parkour, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία και το χρηματοδοτεί.

“Με τους parkourίστες οι οποίοι θα έρθουν στην Αστυπάλαια αυτή η εκδήλωση που γινόταν κάποια χρόνια στη Σαντορίνη και είχε γίνει και στην Αθήνα, θα γίνει φέτος στην Αστυπάλαια το τετραήμερο 9-12 Ιουνίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με διαδρομές πάνω από το κάστρο, κατεβαίνοντας προς τη Χώρα της Αστυπάλαιας, ένα φοβερό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας.

Είναι ένα ιδιαίτερο άθλημα και για αυτό ταιριάζει και με το πνεύμα του νησιού μας που είμαστε στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης και της αειφορίας με τις δικές του δυνάμεις να μπορέσει να ακολουθήσει μία διαδρομή από ένα μέρος από ένα τόπο σε ένα άλλο τόπο μικρό ή μεγαλύτερο χρησιμοποιώντας όχι την καθιερωμένη διαδρομή μέσα από δρόμους, σοκάκια, σκαλοπάτια και λοιπά αλλά πηδώντας από αυτή τη διαδρομή σπίτια, εμπόδια, φράχτες και οτιδήποτε άλλο.

Επαφές είχαμε ξεκινήσει από πέρυσι το φθινόπωρο με την εταιρεία Red Bull όπου τελικά αποφασίσαμε ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε την εκδήλωση και βεβαίως θα έρθει κόσμος 1.500-2.000 άτομα από όλο τον κόσμο και βεβαίως η τελική διαδρομή θα γίνει εδώ στους Μύλους, στην πλατεία της Χώρας, η τελική πίστα δηλαδή όπου θα κρίνει και το νικητή θα γίνει στην πλατεία της χώρας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κομηνέας.

realvoice995.gr