Πράγματι «σοκ» προκαλούν οι φωτογραφίες που έστειλε στον «Π.τ.Κ.» κάτοικος της Τελένδου, σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει το νησί κατά μήκος της παραλιακής ζώνης.

(Δείτε παλιότερα δημοσιεύματα του «Π.τ.Κ.» για την Τέλενδο και τα προβλήματά της στους ακόλουθους συνδέσμους https://palmostiskalymnou.blogspot.com/2020/06/blog-post_90.html και https://palmostiskalymnou.blogspot.com/2020/09/blog-post_11.html)

Δεν χρειάζεται καμία περιγραφή η κατάσταση που υπάρχει στο νησί, αφού οι φωτογραφίες “μιλούν από μόνες τους”, ως αδιάψευστοι μάρτυρες μιας κατάστασης που διαιωνίζεται και … φυσικά η λύση μάλλον θα αργήσει πολύ!

Διάφορα σκάφη, άλλα βυθισμένα και άλλα μισοβυθισμένα, υπάρχουν  σχεδόν σε κάθε μικρό λιμανάκι της Τελένδου, απομεινάρια σκελετών –σκαριών,  παρατημένα στις παραλίες του νησιού, και οι σιδερένιες εξέδρες-μουράγια,  στο έλεος της αδιαφορίας, που δίνουν την εντύπωση της απόλυτης εγκατάλειψης, της αδιαφορίας και του χάους,  στο γραφικό νησάκι απέναντι από τις Μυρτιές.

Η απαράδεκτη κατάσταση δεν είναι τωρινή, αλλά έρχεται από το παρελθόν,  αφού τόσο η προηγούμενη διοίκηση του ΔΛΤ όσο και η σημερινή «παραδόθηκαν  άνευ ορών» στη χαώδη γραφειοκρατία, με την απομάκρυνσή τους να παραπέμπεται διαρκώς στο … μέλλον (όπως και στο κεντρικό λιμάνι).  

Τελικά αυτή η “δαιδαλώδης γραφειοκρατία”, που σχετίζεται με την δυνατότητα απομάκρυνσης εγκαταλελειμμενων σκαφών, που χρόναι τώρα προβάλλεται από τις διοικήσεις του Δ.Λ.Τ., ίσως να αποτελεί και μια πρόφαση για την αδυναμία επίλυσης παρόμοιων προβλημάτων.

Θυμίζουμε ότι από την προηγούμενη διοίκηση του ΔΛΤ, ξεκίνησε μια μελέτη και είχε αρχίσει να υλοποιείται, αλλά δεν προχώρησε, καθώς, όπως έγινε γνωστό, δεν είχαν ληφθεί όλες οι παράμετροι υπόψη, δείγμα μη σοβαρής προσέγγισης του θέματος,  και έτσι δεν είχε … αίσιο τέλος, με το πρόβλημα να «λιμνάζει» μέχρι σήμερα … μαζί με τα εγκαταλελειμμένα και βυθισμένα σκάφη, τόσο στην γραφική Τέλενδο, όσο και στο κεντρικό λιμάνι της Καλύμνου.