Εκτός από τις εκκλησίες, τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ, σε όλους τους άλλους χώρους οι ανεμβολίαστοι θα εισέρχονται μόνο με rapid test και φυσικά με δικά τους έξοδα, με τα πρόστιμα να διπλασιάζονται για τις παραβάσεις και να μπαίνουν σε “μαύρη λίστα” τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα, είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, μετά και τα 6.700 κρούσματα που κατέγραψαν οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ

«Αιχμή» των μέτρων αυτών, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση, είναι οι ανεμβολίαστοι, καθώς, από τη μία, φαίνεται να μην υπάρχει πρόθεση για ένα νέο lockdown, το οποίο θα «πληρώσουν» και οι εμβολιασμένοι, ενώ, από την άλλη, οι ειδικοί εισηγήθηκαν νωρίτερα τη λήψη μέτρων, που «σφίγγουν» έτι περαιτέρω τον κλοιό των περιορισμών για όσους που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.

Έτσι από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή μοριακά τεστ την εβδομάδα:

– για να μπορούν να πάνε στην εργασία τους, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα
– για να μπορούν να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, μεικτούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, εμπορικά καταστήματα και κομμωτήρια.

Αντιθέτως, θα μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα σε καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης, όπως τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία, αλλά και στις εκκλησίες, για την εκτέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων.

Επιπλέον, αυξάνονται τα πρόστιμα για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα, καθώς θα ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ, ενώ θα ισχύει δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας. Επίσης, θα υπάρξει ποινή στις ομάδες, αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα, όπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης