Σήμερα Τετάρτη 13 Ιουλίου, έγιναν τα εγκαίνια του νέου λιμανιού των Λειψών, ένα έργο που ολοκληρώθηκε πραγματικά σε χρόνο ρεκόρ από την ημέρα της εξαγγελίας του, για το οποίο φυσικά και αισθάνεται περήφανος ο δραστήριος Δήμαρχος του νησιού, Φώτης Μάγγος, ο οποίος έκανε κυριολεκτικά αγώνα δρόμου για να έρθει το σημερινό αποτέλεσμα

Παρουσία του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου , του βουλευτή Δωδεκανήσου, Γιάννη Παππά, του Επάρχου Π.Ε. Καλύμνου, πολλών καλεσμένων και μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα, κόπηκε η κορδέλα του έργου, που δημιουργεί νέες συνθήκες για την ανάπτυξη του νησιού.

Αλλάζουν ταχύτητα οι Λειψοί και μπαίνουν δυναμικά στο χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού διεκδικώντας σημαντικό μερίδιο των σκαφών που προσεγγίζουν την Μεσόγειο και την Ελλάδα συγκεκριμένα.

Οπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος, το νέο λιμάνι, πλέον διαθέτει όλες τις υποδομές για να φιλοξενήσει τουλάχιστον 80 σκάφη αναψυχής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του νησιού. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι η τουριστική σαιζόν για το νησί δεν ξεπερνάει τους δυο μήνες, ενώ ευχή είναι το νέο έργο να αποτελέσει ένα ακόμα κίνητρο για να μείνουν οι νέοι στο ακριτικό νησί.