Η εξωστρέφεια και κυρίως η αλληλεπίδραση των κοινωνικών δομών, είναι το ζητούμενο, όπως στο σημερινό σεμινάριο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο πόλεως, από γιατρούς και νοσηλευτές του Νοσοκομείου.

Σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, έγινε στον χώρο του σχολείου, σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, χρήσης απινιδωτή και Α βοηθειων, για τους/τις εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου.

Η Διοικητής του ιδρύματος, Κατερίνα Εμμανουήλ, ανταποκρίθηκε και οργάνωσε ομάδα, που πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ενημέρωση και πρακτική εφαρμογή, ενισχύοντας τις γνώσεις των εκπαιδευτικών σε θέματα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Η ομάδα αποτελούνταν από τον γιατρό Δημήτρη Σαουλίδη, την προϊσταμένη Ευδοκία Τάλια και τον νοσηλευτή Κωνσταντίνο Ζαγοριανο, που συνέδραμαν στην ιδέα του διευθυντή του σχολείου Γιάννη Θεοφιλιδη, για μια δράση πολύ σημαντική.

Η Διοικητής του Νοσοκομείου, Κ. Εμμανουήλ, με ανάρτηση, εκφράζει τα συγχαρητήρια της, “καταρχάς στο ακούραστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας και ιδιαίτερα στους κ. Δημήτρη Σαουλίδη, κ. Ευδοκία Τάλια και κ. Κωνσταντίνο Ζαγοριανό, αλλά και στους εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή του 2ου Δ/Σ Πόλεως Καλύμνου, κ. Θεοφιλίδη, για το ενδιαφέρον τους να ενημερωθούν”.