Νεκρός είναι ένας εργάτης στο Αρκαλοχώρι Κρήτης έπειτα από τον σεισμό 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο νησί. Πρόκειται για εργάτη, περίπου 65 ετών, ο οποίος εκτελούσε εργασίες σε εκκλησία της περιοχής και καταπλακώθηκε από τον τρούλο. Νωρίτερα άνδρες της ΕΜΑΚ είχαν σπεύσει και τον απεγκλώβισαν χωρίς τις αισθήσεις του. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση υπάρχουν και εννέα τραυματίες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο γιος του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του και αυτή την ώρα χειρουργείται.

Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτήρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού των 5,8 Ρίχτερ εντοπίζεται δυτικά-βορειοδυτικά της Άρβης στο νομό Ηρακλείου και το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα. Ο δυνατός σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη. Η ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή και στα Χανιά ενώ πριν από λίγο η Τουρκία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι. 

Βομβαρδισμένο τοπίο το Αρκαλοχώρι μετά τον σεισμό

Το Αρκαλοχώρι θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο μετά τον σεισμό. Συγκλονίζουν τα πλάνα από την κατάρρευση της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στην περιοχή, αλλά και από τις ζημιές που έχει υποστεί η περιοχή.

Κλείνουν όλα τα σχολεία – Ανάστατοι οι γονείς

Ο ισχυρός σεισμός στο Ηράκλειο έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους ενώ τα σχολεία εκκενώθηκαν με τους γονείς να σπεύδουν για να πάρουν τα παιδιά τους.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Στο μεταξύ, κλείνουν με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκου Συριγωνάκη, όλα τα σχολεία της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, Λύκεια και κάθε σχολική δομή στα όρια της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου κλείνουν, μέχρι να εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

Τραυματισμοί παιδιών από τζάμια λόγω του σεισμού

Ο κ. Γκιουλμιχάλης τόνισε ότι οι μετασεισμοί εντείνουν τον πανικό ενώ αναφέρθηκε στα 3-4 σχολεία της περιοχής, λέγοντας ότι πάθανε μεγάλη ζημιά.

Το πιο μακρινό σχολείο είναι σε απόσταση χιλιομέτρου από το κέντρο και αναφέρθηκαν μικροτραυματισμοί παιδιών από τζάμια, όπως είπε ο κ. Γκιουλμιχάλης.

«Πέσανε φωτιστικά και τζαμαρίες και στο Λύκειο όπου ήταν ο γιος μου», πρόσθεσε και ανέφερε ότι στα σχολεία έκαναν ασκήσεις ετοιμότητας γιατί επί 4 μήνες συνεχίζονταν οι δονήσεις.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video