Για  μεγάλη αύξηση  των δυνάμεων του κόμματος ειδικά στην περιοχή μας,  έκανε λόγο μιλώντας στον Sky ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες.

Όπως τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα ο σημερινός πανικός στο Μαξίμου δείχνει πως ο λογαριασμός που οι πολίτες έστειλαν ελήφθη.

«O ΣΥΡΙΖΑ έρχεται γιατί η κοινωνία το απαιτεί. Δεν έρχεται να καταλάβει τα θερινά ή τα χειμερινά ανάκτορα ούτε για να βάλει ανθρώπους σε θέσεις ευθύνης αλλά για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της κοινωνίας. Αν η κοινωνία θεωρεί πως το προγραμματικό  πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι επαρκές τότε ναι επιστρέφει . Τον λογαριασμό τον έχει πάρει ήδη το Μαξίμου και φαίνεται από τον  πανικό με τον οποίο αντιμετωπίζεται το αποτέλεσμα  των εσωκομματικών εκλογών », είπε ο κ. Σαντορινιός.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο μεγάλο ποσοστό ψήφων που πήρε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Τσίπρας αφού τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν στο 1%.

«  Η αποδοχή του προέδρου του κόμματος ήταν στο 99%. Η διαδικασία για τις υποψηφιότητες κρίθηκε από το συνέδριο. Δεν υπήρξαν άλλες υποψηφιότητες για τη θέση το προέδρου», τόνισε ο κ. Σαντορινιός.

Ο κ. Σαντορινιός τόνισε πως το πρόσωπο του προέδρου  ενώνεται όχι μόνο το σύνολο του κόμματος αλλά και μεγάλες δυνάμεις της κοινωνίας.

«Ο Α . Τσίπρας ενώνει το σύνολο του κόμματος και την κοινωνία.  Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί 170.000 μέλη όταν το περασμένο Σάββατο ήταν 60.000. Αυτό σημαίνει ότι πλέον φθάνουμε στο διπλασιασμό των μελών. Όσοι γράφτηκαν την Κυριακή το έκαναν για να ψηφίσουν τον κ. Τσίπρα. Στηρίζεται η προσπάθεια για αλλαγή στην κυβέρνηση.  Η αύξηση των οργανωμένων δυνάμεων  κόμματος δείχνει το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία», δήλωσε .

Ακόμη ο κ. Σαντορινιός τόνισε πως στα τρία χρόνια διακυβέρνησης  η ΝΔ έχει διαμορφώσει πολύ μεγάλες ανισότητες.
« Αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που είναι στο όριο των αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης. Πολύ περισσότερο αυτοί που πλέον βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι μισθοί κατατρώγονται από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Οι αυξήσεις στο ρεύμα είναι τεράστιες και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει στήριξη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τους ανέργους τους συνταξιούχους. Αυτά διαμορφώνουν το πολιτικό κλίμα που μετριέται στην ψυχολογία των πολιτών και στην τσέπη τους. Ήταν αρκετά τα τρία χρόνια για να δείξουν πως η διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη  δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών αλλά συγκεκριμένα συμφέροντα», είπε ο κ. Σαντορινιός.

Σε ερώτηση γιατί  η απογοήτευση της κοινωνίας δεν αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις ο κ. Σαντορινιός είπε:

«  Πολύ σύντομα οι δημοσκοπήσεις θα δείχνουν μικρότερες διαφορές με τη ΝΔ και ίσως διαφορές που θα είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.  Δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις γιατί δεν πιάνουν το ενεργό κομμάτι της κοινωνίας τους εργαζόμενους τους νέους. Γίνονται αυστηρά σε σταθερά τηλέφωνα και σε σπίτια τις ώρες εργασίας.  Για αυτό και δεν αποτυπώνουν αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία».

Όσο για τη χθεσινή διαδικασία την εσωκομματική  τόνισε πως στην περιοχή  μας οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ υπερτριπλασιάστηκαν.

«Σε νησιά της Δωδεκανήσου πλέον υπάρχουν αρκετά μέλη που θα δουλέψουν για το σκοπό της αλλαγής του πολιτικού σκηνικού. Είναι  σημαντικό το γεγονός ότι τα μέλη θα έχουν λόγο πλέον για όλα», τόνισε ο κ. Σαντορινιός.

Αναφέρθηκε επίσης στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ αλλά σχολίασε αρνητικά τις οφειλές του κόμματος γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις.

«Όταν παίρνεις ένα τόσο βαρύ όνομα  καλό είναι να παίρνεις αντίστοιχα και τις υποχρεώσεις του μαζί», τόνισε ο κ. Σαντορινιός και  πρόσθεσε πως θα χρειαστούν πολλά χρόνια ίσως 600 για τη αποπληρωμή των οφειλών του ΠΑΣΟΚ.