Ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που άπτονται της ασφάλειας οδηγών και κατοίκων της περιοχής αλλά και του νησιού γενικότερα, είναι η εικόνα που παρουσιάζει ο δρόμος από την περιοχή του Βουβάλη με κατεύθυνση προς το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Ένας δρόμος πολυσύχναστος και ιδιαίτερα επιβαρυμμένος, που με την πάροδο του χρόνου και σε συνδυασμό με την γενικότερη αδιαφορία των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών, εμφανίζει καθημερινά «σημάδια» που δηλώνουν την αναγκαιότητα για μια σημαντική παρέμβαση, πριν να είναι αργά.

Σήμερα οι φόβοι για υποχώρηση του δρόμου και μάλιστα σε κεντρικό σημείο είναι περισσότερο από ποτέ εμφανείς. Αποτελεί ένα σημείο στο οποίο  η παρέμβαση την τελευταία 20ετια τοποθετείται θεωρητικά στην κατασκευή του περιφερειακού δρόμου από το εργοστάσιο της ΔΕΗ μέχρι τον Αγ. Μάμμα, ενώ οι κατά διαστήματα διαπιστώσεις –επισημάνσεις από πολιτικά χείλη για την αναγκαιότητα παρέμβασης στην περιοχή, αλλά και η καθημερινή αύξηση των «ανοιγμάτων» στον δρόμο, κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου που ελλοχεύει.