Σε προχωρημένες συζητήσεις φαίνεται να βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος για την απόκτηση της σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σοκολατοβιομηχανία με τα γνωστά σήματα ΙΟΝ Αμυγδάλου, Σοκοφρέτα ΙΟΝ, Break κ.α. διοικείται σήμερα από την Τίνα Κωτσιοπούλου, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον επιχειρηματία, αναφέρουν πηγές της αγοράς.

σοκαλάτα ΙΟΝ

Σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ: Η ίδρυση και η ιστορία πίσω από την εταιρεία

Η απόκτηση της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ είναι αν μη τι άλλο μια μεγάλη εξαγορά. Η εταιρεία το 2020 είχε τζίρο 119 εκατ. ευρώ με εργοστάσια σε Αθήνα, Άρτα και Σόφια και απασχολεί περίπου 950 εργαζόμενους.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1930 στην οδό Πειραιώς από μια ομάδα μετόχων που ήθελαν να γίνουν σοκολατοποιοί. Η έδρα της βρίσκεται μέχρι και σήμερα στο ίδιο μέρος.  Το 1938 παράγονται οι καραμέλες ΙΟΝ και το 1947 λανσάρεται το πιο εμπορικό της σήμα, η ΙΟΝ Αμυγδάλου.

Το 1956 δημιουργείται το δίκτυο πωλήσεων της ΙΟΝ και το 1975 εγκαινιάζεται η μονάδα παραγωγής γκοφρέτας στην Άρτα.

σοκολάτα ιον

Το 1976 παράγεται η Noisetta (σοκολάτα και φουντούκι) και το 1977 αρχίζει στην Αρτα η παραγωγή της σοκοφρέτας ΙΟΝ. Το 1986 λανσάρεται η τετράγωνη σοκολάτα Break, το 2003 η ΙΟΝ Υγείας και το 2015 η ΙΟΝ με στέβια. Το 1988 είχε εκχωρηθεί το 24% στην Kraft Jacobs αλλά το ποσοστό εξαγοράστηκε στο τέλος της δεκαετίας του 90 από τον Γιάννη Κωτσιόπουλο.

Σήμερα, η ΙΟΝ, μία επιχείρηση 100% ελληνική, μεγαλώνει και σέβεται τις αξίες της και δημιουργεί νέες ευκαιρίες, αποδεικνύοντας ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει ιστορία, αλλά και μέλλον, ενώ συνεχώς αναπτύσσει την εξαγωγική της δραστηριότητα από τη Δύση ως την Ανατολή.

enimerotiko.gr