Σε εποχές έντονων καιρικών φαινομένων και καταστροφών, η Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών, είναι πλέον ενισχυμένη με 7 συνολικά πτυχιούχους Ραδιοερασιτέχνες και θα μπορεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε ώρα ανάγκης.

Έδωσαν με επιτυχία εξετάσεις για απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη στο Υπουργείο Υποδομών και Επικοινωνιών, εδώ στην Κάλυμνο, οι Καραίσκος Ιωάννης, Σισαλούης Γεώργιος,Έλληνας Χριστόδουλος από Λέρο, Έλληνας Κωνσταντίνος.

Οι νέοι Ραδιοερασιτέχνες θα ενταχθούν στις ομάδες Εκτάκτων Αναγκών , προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο σε ώρα ανάγκης και όχι μόνο, ενώ με τις επαφές που θα κάνουν σε όλο τον κόσμο, διαφημίζουν την Κάλυμνο.

Τώρα στην Κάλυμνο υπάρχουν συνολικά 7 Ραδιοερασιτέχνες και, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, “θα θέλαμε και άλλοι συμπολίτες μας που αγαπούν τις επικοινωνίες, να μας πλαισιώσουν αποκτώντας την άδεια αυτή”

Επισημαίνεται πως όποιος ενδιαφέρεται,  μπορεί να επικοινωνήσει με τον Καραίσκο Γεώργιο SV5DZX στο sv5dzx@gmail.com

Το κίνημα του ραδιοερασιτεχνισμού

Το κίνημα του ραδιοερασιτεχνισμού στην Ελλάδα έχει μεγάλη ιστορία και πρόκειται για ανθρώπους με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, με γνώσεις φυσικής και άλλων επιστημών και κυρίως ανεπτυγμένο το αίσθημα του αλτρουισμού, της επικοινωνίας και της κοινωνικής προσφοράς και σήμερα αριθμούν πάνω από 6.000.000 ανώνυμοι χρήστες παγκοσμίως, που έχουν στο ενεργητικό τους τεράστια προσφορά σε κοινωνικό έργο αλλά και στην εξέλιξη της τεχνολογίας.

Στην Ελλάδα προσφέρουν και πολύτιμες υπηρεσίες με τις Ομάδες ΄Έκτακτης Ανάγκης σε περιπτώσεις που τα κρατικά μέσα επικοινωνίας δεν επαρκούν ή έχουν αχρηστευθεί (θεομηνίες, φωτιές κλπ.). Η δραστηριότητα των Ομάδων ΄Έκτακτης Ανάγκης που δημιουργήθηκαν το 1980, περιλαμβάνει διαβίβαση επειγόντων μηνυμάτων και τηλεπικοινωνιακή κάλυψη σε περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών και σεισμών, παροχή ιατρικής βοήθειας από ασυρμάτου, παροχή βοήθειας σε οδικά ατυχήματα, συμμετοχή στην ανεύρεση και διάσωση ατόμων κλπ.