Με πρόταση του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κύριο Κωνσταντίνο Τσιάρα και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κύριο Ιωάννη Πλακιωτάκη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς ζητεί την αλλαγή της νομοθεσίας για τη διενέργεια αλιείας από αλιευτικά τουρκικής σημαίας σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα, η οποία σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα που κυρώθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τον ν. 4619/2019 (Α’ 95), δεν αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα.

 Ο Βουλευτής, αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα των προκλήσεων των Τούρκων αλιέων, τόσο στη συνοριογραμμή όσο και εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, γνωρίζοντας τις δυσκολίες τις οποίες καθημερινά αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αλιείς, που ηρωικά κρατάνε την Ελληνική Σημαία ψηλά, μια ανάσα από τα τουρκικά παραλία, και δεδομένων των όσων ορίζει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και του Περιβάλλοντος, πρότεινε μέσω παρέμβασης του στους αρμόδιους υπουργούς: * Την αλλαγή της νομοθεσίας, η οποία αφορά τη διενέργεια αλιείας από αλιευτικά τουρκικής σημαίας εντός των Ε.Χ.Υ, συμφώνως με τα όσα ορίζει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και του Περιβάλλοντος και η ευρωπαϊκή νομοθεσία. * Την επαναποινικοποίηση της διενέργειας αλιείας, εντός των Ε.Χ.Υ, από αλιευτικά τουρκικής σημαίας, όπως ίσχυε πριν καταργηθεί από τον Συριζα.

Τόνισε δε, ότι είναι η αυτονόητη αλλαγή που πρέπει να γίνει και αφορά την επαγγελματική δραστηριότητα και διαβίωση των Ελλήνων νησιωτών και αλιέων αλλά και την άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Οι υπουργοί με την σειρά τους, κατά την επικοινωνία που είχαν, είναι θετικοί στις τροποποιήσεις που πρότεινε ο βουλευτής κ. Ιωάννης Παππάς.