Την πρόταση να χρηματοδοτηθούν και από το Ταμείο Ανάκαμψης έργα που αφορούν πολιτιστικά μνημεία των νησιών της Δωδεκανήσου, κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη στην Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο συνεργασίας τους για την προώθηση των πολιτιστικών ζητημάτων των Δωδεκανήσων και την περαιτέρω ανάδειξη της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

Στη συνάντηση τέθηκαν από την Αναπληρώτρια Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. και τρέχοντα ζητήματα, όπως, μεταξύ άλλων, η εξέλιξη των διαδικασιών για την Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και η πενταμερής προγραμματική σύμβαση, η εξέλιξη της χρηματοδότησης σχετικά με την αποκατάσταση των πολιτιστικών μνημείων τη Κω, τα οποία επλήγησαν από το σεισμό του 2017, η ανάδειξη της πόλης στο Λακκί της Λέρου ως ιστορικό μνημείο και έργα για την αποκατάσταση των εμβληματικών κτιρίων του (Πύργος του Ρολογιού, κυκλικό αίθριο της Αγοράς, κλπ) και η πορεία του έργου του Μουσείου στο Αγαθονήσι.

Η Μίκα Ιατρίδη συζήτησε ακόμη με την Υπουργό Πολιτισμού και περιπτώσεις κατά τις οποίες θα πρέπει σαφέστατα να προστατεύεται η πολιτιστική κληρονομιά, την ίδια στιγμή όμως αυτή η προστασία να αφήνει το περιθώριο για την ανάπτυξη επενδύσεων οι οποίες σέβονται το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου, ενώ για τα θέματα που τέθηκαν η πρόθεση του Υπουργείου είναι σαφής, αυτά  να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης η Μίκα Ιατρίδη επισήμανε το έντονο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η Υπουργός Πολιτισμού για τα Δωδεκάνησα και στην επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στη Ρόδο το Μάρτιο του 2021. Η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε ότι ο πολιτιστικός πλούτος όλων των νησιών της Δωδεκανήσου είναι εξαιρετικά σημαντικός και η περαιτέρω αξιοποίηση και ανάδειξη του θα οδηγήσει σε ανάπτυξη και ενίσχυση και του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.