Η Κ.Ο. Καλύμνου του ΚΚΕ, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 26 Μαρτίου στο Θεατράκι του Δήμου (πάνω από το ΚΑΠΗ) στις 7 μ.μ., ενάντια στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στην οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν και στην χρήση των βάσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα.

Ακολουθεί το δ.τ. της ΚΟΒ Καλύμνου του ΚΚΕ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΒ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σε συνέχεια της  προσπάθειας ενημέρωσης του λαού, με σκοπό να σημάνει συναγερμός ενάντια στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στην οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, αλλά και για να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ που δίνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη την χώρα , η ΚΟΒ Καλύμνου του ΚΚΕ καλεί  σε μαζική συμμετοχή σε εκδήλωση, το Σάββατο  26  Μάρτη στις 7 μ.μ., στο Θεατράκι του Δήμου (πάνω από το ΚΑΠΗ). Θα μιλήσει ο Νίκος Λάππας ,μέλος του  ΚΕΟΕ  του ΚΚΕ.

Καλούμε όλο τον Καλυμνιακό λαό σε ξεσηκωμό μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις και την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Ο πόλεμος που μαίνεται αυτές τις μέρες στην Ουκρανία είναι ένας ιμπεριαλιστικός, ένας άδικος πόλεμος. Οι δύο πλευρές που αντιμάχονται, ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ από τη μία και Ρωσία από την άλλη, μακελεύουν τους λαούς για το ξαναμοίρασμα των αγορών, των σφαιρών επιρροής, του ορυκτού πλούτου και των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, η απάντηση δεν μπορεί να βρίσκεται στην επιλογή του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστικού πόλου. Η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο και μαζικό αγώνα με στόχο την απεμπλοκή της χώρας από τις λυκοσυμμαχίες των ΝΑΤΟ και ΕΕ.

ΤΩΡΑ να δυναμώσουμε την πάλη μας, ώστε να εμποδιστεί η μετατροπή της χώρας σε θύτη άλλων λαών, αλλά και σε θύμα των πολεμικών σχεδιασμών των ιμπεριαλιστών.

ΤΩΡΑ να απαιτήσουμε:

  • Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλού με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.
  • Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.
  • Όχι στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις στην Ελλάδα.
  • Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων.