Περιστατικό καταδίωξης σκάφους που μετέφερε αλλοδαπούς, με χρήση και πυρών από τους λιμενικούς, ανακοίνωσε την Τρίτη το Λιμενικό.

Ειδικότερα, ενημέρωσε πως μεσημβρινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να πλέει στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του αεροδρομίου Ρόδου.

Ο χειριστής τού εν λόγω σκάφους δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά σήματα του περιπολικού, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, κατά την οποία, σύμφωνα με το Λιμενικό, το ταχύπλοο, εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό να εμβολίσει το σκάφος του, όπως επίσης και άλλο περιπολικό σκάφος που είχε σπεύσει στην περιοχή προς παροχή συνδρομής.

Ακολούθησαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή του.

Στη συνέχεια, στελέχη της τοπικής λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή προσωπικού της Αστυνομικής Αρχής Ιαλυσού, εντόπισαν εννέα αλλοδαπούς, οι οποίοι επέβαιναν στο σκάφος.

Πηγή: Ροδιακή