Μια μοναδική εμπειρία έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου, με τη γνωριμία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς της, μέσα από την συμμετοχή τους σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα

Το 1ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου, επελέγη ανάμεσα σε πολλά σχολεία, ώστε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα “Σχολεία Πρέσβεις της Ευρώπης”, μαζί με άλλα 100 περίπου σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Μαθητές και μαθήτριες όλων των λυκειακών τάξεων, συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο στόχο έχει να γνωρίσουν τα παιδιά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς της.

Όπως αναφέρει στο φακό του Παλμού της Καλύμνου, η υπεύθυνη του προγράμματος, καθηγήτρια φιλόλογος Ειρήνη Πουγουνια, οι μαθητές ήδη εκπονούν εργασίες, οι οποίες θα κατατεθούν στην έδρα της Ε.Ε. στην Αθήνα, με τα παιδιά που θα διακριθούν, να επισκέπτονται τις Βρυξέλλες, ενώ θα παρουσιάζουν τα τοπικά προβλήματα, μέσα από τις εργασίες και βίντεο που θα είναι παραγωγή των ίδιων των μαθητών.

Τη στιγμή που η επικεφαλής του προγράμματος εξηγούσε τις λεπτομέρειες, ήταν σε εξέλιξη τηλεδιάσκεψη των μαθητών με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, που εξηγούσε στα παιδιά τη λειτουργία του οργάνου και δέχονταν τις ερωτήσεις και τις παρατηρήσεις τους.

Στο βίντεο που ακολουθεί, καταγράφηκαν αποσπάσματα από την τηλεδιάσκεψη, όπως και οι διευκρινίσεις για το πρόγραμμα από την επικεφαλής καθηγήτρια.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video