Η Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Κ.Α. Καλύμνου, επανέρχεται με δελτίο τύπου για τα προβλήματα του Νοσοκομείου και ειδικά της Καρδιολογικής Κλινικής, σε σχεση με τις ελλείψεις γιατρών, καθώς το τμήμα συνεχίζει να μην έχει καρδιολόγο.

Για δεύτερη φορά επισημαίνεται η Άμεση ανάγκη στελέχωσης, τόσο της καρδιολογικής όσο και των άλλων κλινικών, καθώς τονίζει τον κίνδυνο για την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων της Καλύμνου.

Ακολουθεί το δ.τ.

Κάλυμνος 02/6/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την πρόσφατη αεροδιακομιδή δύο καρδιολογικών περιστατικών συμπατριωτών μας, με ελικόπτερο, την νύχτα της 31ης Μάϊου, από το Νοσοκομείο Καλύμνου προς το Νοσοκομείο Ρόδου, επανερχόμαστε και ρωτάμε απλά και ξεκάθαρα!

Πρέπει να αρχίσουμε να μετράμε θύματα για να στελεχωθεί το Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας;

Η κυβέρνηση έτσι δείχνει την στήριξή της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας;

15 μήνες δεν ήταν αρκετοί για την προηγούμενη Διοίκηση να βρει λύση;

Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά αν δεν καλυφθούν ΑΜΕΣΑ οι θέσεις στο Καρδιολογικό Τμήμα, θα θρηνήσουμε ανθρώπους και τότε κάποιοι θα πληρώσουν το τίμημα της ανικανότητας και αναποτελεσματικότητάς τους! 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, το επόμενο διάστημα και άλλα τμήματα θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας, τους βουλευτές του Νομού και την νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου μας, έστω την ύστατη στιγμή να αναλογιστούν το μέγεθος της ευθύνης που φέρουν έναντι στους Καλύμνιους και να δώσουν λύσεις ώστε το αίσθημα ασφάλεια να επιστρέψει και να καταλαγιάσει ο φόβος που πλανάται πάνω από το νησί μας!

Η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Καλύμνου, είναι παρόν, παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα αναδεικνύει το θέμα μέχρι την οριστική του λύση!

Ο Γραμματέας Τ.Ο. Καλύμνου

Μικές Ζηρούνης