Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό και τέλος στις διάφορες φήμες, φέρνει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε ότι ο Γιώργος Μαύρος παραμένει δημοτικός σύμβουλος και φυσικά θα διεκδικήσει τη Δημαρχία κατά την εκλογική αναμέτρηση τον Οκτώβρη του 2023.

Παραμένει στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, ως επικεφαλής της παράταξης “Η Κάλυμνος ΑλλάΖει” ο Γιώργος Μαύρος, καθώς δεν τίθεται θέμα έκπτωσης από την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Παλμού της Καλύμνου, έκανε δεκτή την ένσταση που είχε υποβάλει κατά της απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης, ενώ εντός των ημερών αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η σχετική απόφαση.

Κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο της Δημαρχίας Γαλουζή, 2014-2019, ο Γιώργος Μαύρος είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία για να εργαστεί και αναγκάστηκε να απουσιάζει από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για σχεδόν ένα χρόνο, από τα πέντε που διήρκεσε η θητεία, ενώ παροδικά έρχονταν στο νησί και πάντα συμμετείχε στις εργασίες του σώματος αλλά και των επιτροπών. Τότε είχε τεθεί θέμα για τις “απουσίες” του δημοτικού συμβούλου, αν και δεν ήταν ο μόνος σύμβουλος που απουσίαζε καθώς κι’ άλλοι απήχαν και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια της τότε θητείας, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί το ζήτημα στην αποκεντρωμένη διοίκηση, που με τη σειρά της έκρινε ότι οι συνεχείς απουσίες του έθεταν ζήτημα έκπτωσής του από την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου.

Όπως είχε δικαίωμα, ο Γ. Μαύρος προσέφυγε στο ανώτατο δικαστήριο, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο τελικά αποφάνθηκε ότι δεν υφίσταται λόγος έκπτωσης του, γεγονός που δεν θα του επέτρεπε να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Πρέπει να επισημανθεί όμως, πως το γεγονός αυτό, η καταγγελία δηλαδή στην αποκεντρωμένη διοίκηση και μάλιστα  πριν ακόμα βγει η όποια απόφαση, προβλήθηκε από μέσα ενημέρωσης , ενώ “αξιοποιήθηκε” προεκλογικά από άλλες παρατάξεις, που παρουσίαζαν ως δεδομένη την έκπτωση του Γιώργου Μαύρου, αποτρέποντάς ψηφοφόρους να στηρίξουν την παράταξή του, αφού, κατά την άποψή τους, δεν θα μπορούσε να ασκεί τα όποια καθήκοντα ο επικεφαλής. Αυτό αποτελεί για την παράταξη Μαύρου μια από τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος το 2019, καθώς η παράταξη ήταν “φαβορί” προεκλογικά και σύμφωνα με τα στοιχεία από τα απανωτά δημοψηφίσματα της περιόδου εκείνης.

Όμως και το τελευταίο διάστημα, παρατηρήθηκε έντονη φημολογία και παρουσιάζονταν ως βέβαιη η απόρριψη της ένστασης του Γ. Μαύρου προς το ΣτΕ, που πιθανόν να οδήγησαν στο να δρομολογηθούν εξελίξεις και να υπάρξουν “κινήσεις” σε πολιτικό επίπεδο, ενώ είναι άγνωστο πως θα διαμορφωθεί τώρα το πολιτικό σκηνικό, μετά και την απόφασή του ΣτΕ.

Τελικά η απόφαση του ΣτΕ, δικαίωσε τον επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος διατηρεί την ιδιότητα του, όπως και την πορεία του προς τις επόμενες εκλογές, κατά τις οποίες δεν θα έχει κανένα “νομικό” κώλυμα να ηγηθεί παρατάξεως και να διεκδικήσει την Δημαρχία τον Οκτώβριο του 2023.

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος