Με κάθε επισημότητα και με παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, εορτάστηκε σήμερα η 199η επέτειεος της Ναυμαχίας του Γέροντα, και έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος, ενώ στην τελετή ήταν παρών ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ και ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ.

Των εκδηλώσεων προηγήθηκε η Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ.κ. Παϊσίου και ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρα, από την εκπαιδευτικό Έλενα Μάγκου, δασκάλα του 3ου Δημοτικού Σχολείου. Στη συνέχεια η τελετή έλαβε χώρα μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο, όπου έχει τοποθετηθεί ο ανδριάντας του Ανδρέα Μιαούλη και ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια από τον Υπουργό και τον Δήμαρχο, ενώ στεφάνι κατέθεσαν στη συνέχεια ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Μάνος Κόνσολας ως εκπρόσωπος της Βουλής, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς και στη συνέχεια οι φορείς και οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των ενστόλων, αλλά και εκπ΄ροσωποι φορέων και πολιτικών οργανώσεων.

Ακολουθεί πλήρες ρεπορτάζ, με βίντεο και φωτογραφίες όπως τα κατέγραψε ο φακός του Παλμού της Καλύμνου:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video