Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός από τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του αθλητισμού στο νησί, καθώς σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλύμνου “Απόλλων”, υπέβαλε την παραίτησή του, αφού προηγήθηκε η ανακοίνωση παραίτησης του προέδρου Παναγιώτη Ράγκου, ενώ συγκαλείται η Γενική Συνέλευση, για εκλογή νέου ΔΣ., αύριο Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στις 17:00 στις εγκαταστάσεις του Ομίλου.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και το Δ.Σ., στις ανακοινώσεις τους διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν “τον πόλεμο” που δέχονται από πηγές που δεν κατονομάζονται, που με “ψευδή και λιβελογραφήματα οικτρής μορφής”, όπως αναφέρουν, στόχο έχουν να πλήξουν το κύρος, το ήθος και την αξιοπρέπεια, όσων απαρτίζουν τη διοίκηση του Ομίλου.

Προηγήθηκε η επιστολή διαμαρτυρίας – παραίτησης του προέδρου και ακολούθησε εκείνη των μελών του ΔΣ, που σύσσωμο υποβάλλει την παραίτησή του προς την ΓΣ.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις του προέδρου και των μελών του ΔΣ:

1. Η επιστολή του Π. Ράγκου

Προς την αξιότιμη Γενική Συνέλευση του Αθλητικού Συλλόγου Απόλλων Καλύμνου.

Επιστολή Παραιτήσεως

Ύστερα από 10 χρόνια στο τιμόνι του Αθλητικού Συλλόγου Απόλλων Καλύμνου , βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να υποβάλω στο Σώμα της Γενικής Συνελεύσεως του Συλλόγου την παραίτησή μου από πρόεδρος του Σωματείου , η οποία είναι αμετάκλητη.

Παρέλαβα το τιμόνι ενός ανυπόστατου συλλόγου το 2012 με στόχο να τον καταστήσω απολύτως δημιουργικό και σοβαρό , να αναδείξω και να διαπλατύνω το άθλημα της αντισφαίρισης στους κατοίκους του νησιού της Καλύμνου καθώς και να διεκδικήσω για το νησί όσα οφέλη θα μπορούσαν να δημιουργηθούν για την τοπική κοινωνία.
Έφτιαξα νέο καταστατικό απόλυτα προσαρμοσμένο στην νομοθεσία και άνοιξα τις πόρτες του συλλόγου σε όλα τα μέλη που ήθελαν να λάβουν μέρος στην οικοδόμηση της σωστής διάστασης του Αθλήματος.
Με την βοήθεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος , τον τότε και νυν Δήμαρχο Δημήτριο Διακομιχάλη , τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομόσπονδίας Αντισφαίρισης κο Σπύρο Ζανιά καθώς και με την μεγάλη συνδρομή της Γερόντισσας Αγνής , ηγουμένης του Μοναστηριού του Ρόοτσο , προχωρήσαμε στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων με την κατασκευή άλλων δύο γηπέδων αντισφαίρισης κατορθώνοντας να φτιάξουμε μια εγκατάσταση πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα.
Με την βοήθεια των παραπάνω συντελεστών αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση όλων των μελών του διοικητικού Συμβουλίου, ιδρύσαμε ακαδημία αντισφαίρισης και συστήσαμε αγωνιστικό τμήμα Junior που έλαβε μέρος σε περιφερειακά , εθνικά και Ευρωπαικά τουρνουά.
Αναγνωρίσαμε τον Σύλλογο στην ΓΓΑ και μπήκαμε στο μητρώο αθλητικών Συλλόγων.
Δημιουργήσαμε ένα σύλλογο που απασχολεί παιδιά και ενηλίκους με συνδρομές χαμηλές ώστε να μπορούν όλοι να παίξουν τένις. Συστήσαμε γραμματεία έχοντας πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά του Συλλόγου απόλυτα προσβάσιμη στον καθένα.

Με τον Δήμαρχο Διακομιχάλη και την βοήθεια του Σπύρου Ζανιά , καταφέραμε το ακατόρθωτο να φέρουμε για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού επίσημο ευρωπαικό πρωτάθλημα Tennis Europe στο μικρό ακριτικό νησί της Καλύμνου διοργανώνοντας άψογα δύο τέτοιες Ευρωπαικές συναντήσεις φέρνοντας στις εγκαταστάσεις την αφρόκρεμα του Ελληνικού τένις.
Για πρώτη φορά το 2022 διοργανώσαμε εθνικό τουρνουά κατηγοριών Junior.

Όλα αυτά έγιναν γιατί όχι μόνο εγώ αλλά και όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων είχαν την αγάπη , την ανιδιοτέλεια και το όραμα για κάτι σοβαρό και μεγάλο στην αθλητική κοινότητα της Καλύμνου.

Δυστυχώς όμως για κάποιους μικρόψυχους και διανοητικά ανάπηρους όλα αυτά τα επιτεύγματα πέρασαν εντελώς απαρατήρητα. Με άξονα τον φθόνο , την μικρόνοια και την μικροψυχία , έστησαν έναν ακήρυχτο πόλεμο σε μένα καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου.
Με ασύστολα ψεύδη και με λιβελογραφήματα οικτρής μορφής προσπαθούν να πλήξουν το ήθος ,το κύρος και την αξιοπρέπειά μας.
Δυστυχώς γι αυτούς το κύρος και η αξιοπρέπειά μου δεν είναι του επιπέδου τους.
Ανήκω στις τάξεις των Ελλήνων Αξιωματικών , η οικογένειά μου και το Πολεμικό Ναυτικό με γαλούχησαν με υψηλά ιδανικά και αξίες , πράγματα αδιαπραγμάτευτα απέναντι σε λιλιπούτειους νανίσκους αδιευκρίνιστων ανθρωπίνων χαρακτηριστικών.
Ευχαριστώ όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου δέκα χρόνια δημιουργικής και ευχάριστης απασχόλησης! Ευχαριστώ όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα μέλη του Σωματείου που με στήριξαν.
Ευχαριστώ την Κάλυμνο για την ευκαιρία που μου έδωσε να κάνω τα οράματά μου πραγματικότητα.

Το τένις στο νησί δεν αξίζει να πέσει σε χέρια αχρείων.
Με τιμή
Παναγιώτης Ράγκος.

2. Η επιστολή των μελών του ΔΣ.

Ψηφιστήκαμε απ την Γενική Συνέλευση της 26ης Οκτωβρίου 2022 και μπήκαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Απόλλων Καλύμνου με σκοπό να διασφαλίσουμε την ομαλή συνέχεια της λειτουργίας του Ομίλου μας και να δημιουργήσουμε προυποθέσεις σταθερής ανάπτυξης του Σωματείου , να προσφέρουμε ότι περισσότερο ο καθένας μπορεί προκειμένου να πετύχουμε ακόμη περισσότερα πράγματα για το τένις του νησιού μας και κατά παρέκταση για την τοπική αθλητική κοινότητα. Είμαστε όλοι άνθρωποι οικογενειάρχες με μικρά παιδιά , επιτυχημένη πορεία στην ζωή μας και αξιοπρέπεια. Δυστυχώς όμως κάποιοι άνθρωποι εντός εισαγωγικών δεν θέλουν να ευωδοθεί αυτή η προσπάθεια και προσπαθούν με ανώνυμες και ανυπόστατες καταγγελίες σε κρατικούς φορείς να πλήξουν το ήθος και την αξιοπρέπειά μας. Είναι γνωστό σε όλα τα μέλη που πλαισιώνουν το τένις του νησιού μας πως λειτουργεί ο Σύλλογος και το διοικητικό Συμβούλιο. Οι αποφάσεις παίρνονται με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο συμφώνως της καταστατικής διαδικασίας και εχουν στόχο πάντα την αναβάθμιση των υπηρεσιών στα μέλη μας. Αν δεν αρέσει σε κάποιους αυτό είναι θεμιτό. Αυτό που είναι αθέμιτο είναι οι ακατάσχετη λασπολογία και τα ψεύδη. Υπό αυτές τις συνθήκες πλαισιώνουμε και μεις την απόφαση του προέδρου και υποβάλλουμε στην Γενική Συνέλευση τις παραιτήσεις μας.

Με τιμή
Ιωάννης Πολυκανδριώτης – Αντιπρόεδρος
Μικές Τρικοίλης – Γενικός Γραμματέας
Αστέριος Καρασίμος – Ταμίας
Καλλιόπη Χατζηδάκη – Έφορος
Νίκος Κούρος – Α Μέλος
Ευδοκία Πασσά – Β Μέλος

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος