Ένα κτήριο – κόσμημα, αντάξιο της ιστορίας της Καλύμνου και του μεγαλείου του δωρητή του, παραδόθηκε στο Νοσοκομείο του νησιού

Υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον δωρητή Γιάννη Χαλίκο, παραδόθηκε το πρακτικό παράδοσης – παραλαβής της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Καλύμνου, με την επωνυμία “Χαλίκειο”, στην Διοικητή του ιδρύματος Κατερίνα Εμμανουήλ, η οποία μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, προσυπέγραψε και παρέλαβε τη πτέρυγα, που ήδη αξιοποιείται και έχει συμβάλει στην βελτίωση των υπηρεσιών υγείας του ιδρύματος.

Τόσο ο Αξονικός Τομογράφος, όσο και άλλες ιατρικές υπηρεσίες του Ιδρύματος, έχουν βρει ήδη στέγη στην νέα πτέρυγα που δώρισε ο Καλύμνιος επιχειρηματίας από την Αυστραλία, Γιάννης Χαλίκος, μέσα σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό και αντάξιο της Καλυμνιακής κοινωνίας, χώρο, που ο μεγάλος ευεργέτης του νησιού διεκπεραίωσε εξ’ ολοκλήρου με δικές του δαπάνες και με την συνεχή επίβλεψη του γραφείου του στην Κάλυμνο.

Οι εκπρόσωποι του Γ. Χαλίκου, Αντώνης Κοπανέζος και Θεόδωρος Κώστας, παρέδωσαν το πρακτικό στην Διοικητή, η οποία άμεσα επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και τον ευχαρίστησε για την τεράστια προσφορά του, που αποτελεί ένα έργο ύψιστης σημασίας για την υγεία των κατοίκων της Καλύμνου και των γύρω νησιών.

Τα εγκαίνια της πτέρυγας, θα γίνουν όταν ο Γιάννης Χαλίκος θα βρίσκεται στην ιδιαίτερή του πατρίδα, της οποίας η πρόοδος και η ευημερία είναι έμπρακτο καθημερινό του μέλημα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση για το σημαντικό αυτό γεγονός: