Με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Υγείας, ο  Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά να εξεταστεί, άμεσα, το ενδεχόμενο απόσπασης ιατρού-ακτινοδιαγνώστη στο νοσοκομείο της Καλύμνου.

Επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο υπηρετεί ένας επικουρικός ιατρός-ακτινοδιαγνώστης που είναι σε θέση να χειρίζεται τον αξονικό τομογράφο και ένας μόνιμος ιατρός-ακτινοδιαγνώστης ο οποίος συνταξιοδοτείται.

Τονίζει ότι η λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Καλύμνου είναι γεγονός καθοριστικής σημασίας, αφού μπορούν πλέον να πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο μια σειρά καθοριστικών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων αλλά και να εξυπηρετούνται και πολίτες από γειτονικά νησιά.

Αναφέρει ότι η απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος, έχει ως προϋπόθεση την ενίσχυσή του με ιατρικό προσωπικό, που θα έχει τη δυνατότητα να χειρίζεται τον αξονικό τομογράφο και να διενεργεί εξετάσεις.

Μάλιστα θέτει και το ζήτημα της προκήρυξης  δύο μόνιμων  θέσεων με ειδικότητα ακτινοδιαγνώστη, μία Διευθυντή και μία Επιμελητή Α.