Οριστική λύση δίνεται στο πρόβλημα που προέκυψε με τις αιτήσεις στο Δημόσιο ΙΕΚ Καλύμνου και συγκεκριένα στο τμήμα Διασώστη – Πλήρωμα Ασθενοφόρου, καθώς, όπως ενημερώνει και ο βουλευτής Γιάννης Παππάς, από την Παρασκευή θα μπορούν να εγγραφούν στο τμήμα, αφού ξεπεράστηκε το πρόβλημα με την μηχανογράφηση.

Επικοινωνία είχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, με την Υφυπουργό Παιδείας κυρία Ζέττα Μακρή καθώς και με τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Παιδείας, κύριο Αλέξανδρο Κόπτση και κύριο Γιώργο Βούτσινο, σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε με την μηχανογράφηση των φοιτητών στο Δ.ΙΕΚ Καλύμνου Τμήμα Διασωστης- Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Το πρόβλημα είχαν γνωστοποιήσει στον Βουλευτή, στελέχη, γονείς και μαθητές της Καλύμνου, την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα.

 Όπως ενημερώθηκε ο κ. Παππάς, το ζήτημα προέκυψε από ένα φίλτρο στις ηλεκτρονικές αιτήσεις των φοιτητών σχετικά με τη μηχανογράφηση τους από το υπ. Παιδείας, ενώ ζήτησε από την Υφυπουργό να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να προχωρήσουν κανονικά οι αιτήσεις.

Έτσι, από την Παρασκευή οι φοιτητές, χωρίς να πραγματοποιήσουν κάποια άλλη ενέργεια, με την αίτηση που ήδη έχουν κάνει θα μπορούν να εγγραφούν κανονικά στο τμήμα.