Μετά από τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τους λογιστές και τους εμπλεκόμενους φορείς, το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σήμερα σε νομοθετική ρύθμιση , που προβλέπει την παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Αυγούστου

Να επισημανθεί πως οι λογιστές ανά την Ελλάδα, οι ομοσπονδίες και το οικονομικό επιμελητήριο, είχαν ζητήσει την παράταση μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς ο όγκος δουλειάς και υποχρεώσεων, που έχουν επιβαρυνθεί τα λογιστικά γραφεία, είναι τεράστιος, αφού εκτός τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις καλούνται να διεκπεραιώσουν όλες τις πλατφόρμες και τις ηλεκτρονικές δηλώσεις των πελατών τους.

Σταϊκούρας: Τελευταία παράταση

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση, έχοντας πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και του αυξημένου φόρτου εργασίας των λογιστών και φοροτεχνικών το τελευταίο διάστημα, λόγω της ενεργειακής κρίσης που απαιτεί την υποβολή αιτήσεων σε ποικίλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες ενισχύσεων, αλλά και λόγω της πανδημίας που οδηγεί σε καθυστερήσεις των εργασιών πολιτών και λογιστών που νοσούν, προχωρά σε παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Αυγούστου. Πρόκειται για την τελευταία παράταση που δίνεται, ώστε να μπορέσουν όλοι να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

Επισημαίνεται ότι οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022.