Οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την ανακοίνωση της λύσης της συμφωνίας με το ναυπηγείο που θα κατασκεύαζε το νέο σκάφος της ΑΝΕΚ, προχώρησαν σε επιστολή προς τον Δήμαρχο, ζητώντας την ενημέρωση του σώματος για την εξέλιξη αυτή.

Η παράταξη του Γιάννη Μαστροκούκου, θεωρεί πως η ενημέρωση σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου επιβάλλεται, καθώς η ΑΝΕΚ ανήκει σε όλους τους Καλύμνιους.

Φυσικά, ο λόγος της επιστολής της παράταξης, είναι δηκτικός για μια ακόμη φορά και δεν απουσιάζουν οι «υπαινιγμοί» καθώς αναφέρεται τόσο στην βύθιση του «Κάλυμνος Σταρ», αναφέροντας πως «κάηκε και βυθίστηκε επί δικής σας διοίκησης» και σε σχέση με την συμφωνία που συνάφθηκε με το ναυπηγείο τονίζεται πως «έγινε μ΄ όλους τους τύπους, που θα μπορούσε να ρίξει στάχτη στα μάτια του κάθε επιφυλακτικού, με τα πρακτέα σας».

Ακολουθεί η επιστολή της παράταξης της μειζ αντιπολίτευσης:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 25/10/2021

Κ. δήμαρχε,

«μετά φανών και λαμπάδων» ανακοινώσατε την είδηση συμφωνίας και έναρξης  διαδικασιών ναυπήγησης του νέου σκάφους, προς αντικατάσταση του πλοίου Κάλυμνος Σταρ, που κάηκε και βυθίστηκε επί δικής σας διοίκησης, χωρίς ποτέ να μας ενημερώσατε για τα αίτια της καταστροφής αυτού του σημαντικού περιουσιακού στοιχείου της Καλύμνου.

Η συμφωνία με το ναυπηγείο έγινε μ΄ όλους τους τύπους, που θα μπορούσε να ρίξει στάχτη στα μάτια του κάθε επιφυλακτικού, με τα πρακτέα σας.

Έγινε διερεύνηση αγοράς, υπήρξε κοινή πρόταση ναυπηγού και τεχνικού συμβούλου της ΑΝΕΚ, εξετάστηκε η γνώση, η εμπειρία, η συνέπεια του ναυπηγείου, στο εν λόγω ναυπηγείο ο Ναυπηγός κ. Ψαρομπάς Βασίλης κατασκεύασε σωρεία σκαφών με εγγυημένο το αποτέλεσμα, συμφωνήθηκαν οι προδιαγραφές του σκάφους, ο χρόνος παράδοσης του, υποτίθεται παρών στην Αθήνα  όλο το διοικητικό συμβούλιο της ΑΝΕΚ και υπό  την εποπτεία μεγαλοδικηγόρου  των Αθηνών. Έτσι επελέγη ως ναυπηγείο κατασκευής του σκάφους το OCEAN και υπεγράφησαν τα σχετικά συμφωνητικά έγγραφα.

Ξαφνικά και ημέρα Σάββατο η συμφωνία χάλασε.

Επειδή ο χρόνος και ο τρόπος διάλυσης της συμφωνίας, μας φαίνεται περίεργος, ζητάμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ενημέρωση όλων μας.

ΥΓ. Παρακαλούμε να μην επικαλεστείτε την υποτιθέμενη αυτονομία της ΑΝΕΚ προκειμένου να αποφύγετε την ενημέρωση μας.

Η  ΑΝΕΚ ανήκει στους Καλύμνιους  και πρέπει να γνωρίζουν!

Για την  Παράταξη

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Μέτοχοι της ΑΝΕΚ

Μαστροκούκος Γιάννης, Λελέκης Μιχάλης, Κάτρη Αναστασία, Κάτρης Μιχάλης, Καμποράκης Μιχάλης, Μακρυνάκης Κώστας.