Η παράταξη του τ. Δημάρχου, Γιάννη Γαλουζή, με αφορμή την ανάρτηση των εισαγόμενων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, που για την ΑΕΝ Καλύμνου προβλέπει 38 πρωτοετείς, σχολιάζει “την πλήρη αδιαφορία της δημοτικής αρχής και την απουσία οποιασδήποτε παρέμβασης” για τον πολύ μικρό αριθμό εισαγόμενων στη Σχολή της Καλύμνου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ                                                                                                        ΠΡΟΣ        ΜΜΕ                                          

«ΝΕΑ  ΚΑΛΥΜΝΟΣ»                                                                                                              

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ,10/08/2022

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ  ΑΕΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία προκάλεσε  η ανακοίνωση του  Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (Υ.ΝΑ.Ν.Π.), σύμφωνα με την οποία στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου  εισάγονται 38  πρωτοετείς, από τους οποίους λίγο περισσότεροι από τους μισούς  είναι από Κάλυμνο.

Ο προβληματισμός μας ενισχύεται από την πλήρη αδιαφορία της δημοτικής αρχής και την απουσία οποιασδήποτε παρέμβασης εκ μέρους της σε κεντρικό ή άλλο επίπεδο, προκειμένου ο αριθμός των πρωτοετών να προσεγγίζει τον αριθμό προηγούμενων ετών.

Μια ακόμη πρωτοβουλία και επιτυχία της Καλύμνου και της Δημοτικής αρχής του Ιωάννη Γαλουζή οδηγείται στην απαξίωση και στην υποβάθμιση. Η ίδρυση της ΑΕΝ Καλύμνου ενέταξε την Κάλυμνο στο χάρτη των  περιοχών  που φιλοξενούν Σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ,πρόσφερε όχι μόνο αξία αλλά και υπεραξία και ενίσχυσε ποικιλοτρόπως την τοπική οικονομία. Αλλά αυτά δεν απασχολούν τη σημερινή δημοτική αρχή. Έλυσε το πρόβλημα της επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων μας… μείωσε την ανεργία… οδηγεί το νησί μας στην ανάπτυξη… Σιγά μην ασχοληθεί με την ΑΕΝ. 

Για την παράταξη

Ο  τ. Δήμαρχος Καλυμνίων

Ιωάννης Γαλουζής