Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Τα ιστορικά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κινητοποιούνται στα Δωδεκάνησα και στην Κάλυμνο

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Δωδεκάνησο ανασυντάσσεται και προσπαθεί να συγκεντρώσει όλο και μεγαλύτερες δυνάμεις για την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου 2023.

Τις τελευταίες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας μια πρωτοβουλία από στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Ρόδο που προσπαθούν να καλύψουν με δράσεις και παρεμβάσεις όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Ο Βασίλης Παπανικόλας, ο Κοσμάς Σφυρίου, ο Στάθης Κουσουρνάς, ο Νίκος Ζωίδης, ο Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Γιώργος Γιαννόπουλος και πολλοί άλλοι, ξεκίνησαν μια πορεία με κινητοποιήσεις και εξορμήσεις, με στόχο να συσπειρώσουν όσους μπορούν περισσότερους παλαιούς ψηφοφόρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Δωδεκάνησο.

Έφτιαξαν μια ιδιότυπη ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, δικτυώθηκαν σε όλα τα νησιά και στρώθηκαν για τα καλά στην δουλειά.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία καταλαμβάνει και το νησί της Καλύμνου καθώς το αποτέλεσμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Κάλυμνο αποτέλεσε μια δυσάρεστη εξέλιξη που προβλημάτισε πολλούς, τόσο στο νησί μας όσο και σε όλη τη Δωδεκάνησο.

Στην Κάλυμνο, στο πάλαι ποτέ καταπράσινο νησί, στο νησί που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. συγκέντρωνε συντριπτικό αριθμό ψήφων κατά το παρελθόν, σε αυτές τις εκλογές, τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 κατετάγη τέταρτο κόμμα – πίσω από την Ελληνική Λύση και έλαβε μόλις 709 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 7,62%, πολύ μακράν πίσω από το ποσοστό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Δωδεκάνησο.

Τα αίτια αυτής της σκληρής πραγματικότητας για το τοπικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. χάνονται στο βάθος του χρόνου και είναι ριζωμένα σε προσωπικές στρατηγικές διαφόρων προσώπων που πλήγωσαν ανεπανόρθωτα την κοινωνία και τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Όμως επειδή η ζωή προχωράει, οι εξελίξεις γύρω μας είναι καταιγιστικές και ο τόπος έχει ανάγκη από μια φωνή ενός συγκροτημένου, δοκιμασμένου και σύγχρονου πολιτικού φορέα, η συγκεκριμένη προσπάθεια των ανθρώπων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αγκαλιάστηκε με ιδιαίτερη θέρμη από πολύ κόσμο σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και στην Κάλυμνο.

Έως τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, θα δούμε και στο νησί μας να εξελίσσονται αρκετές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις τους, με σκοπό την βοήθεια της οργανωτικής λειτουργίας και των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος