Στον ιστό του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου, κυματίζει πλέον η Οικολογική Σημαία, μετά την διάκριση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό και την ένταξη της σχολικής μονάδας στο Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων, όπως αναφέρεται στο ακόλουθο δελτίο τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Με μεγάλη χαρά και τιμή το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου εντάσσεται και επίσημα στο Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων, που επισφραγίστηκε με τη βράβευση σε πανελλήνιο επίπεδο για τη συμμετοχή του σχολείου σε δράσεις και με την παραλαβή της οικολογικής σημαίας, που κυματίζει πλέον στον ιστό του 5ου Πόλεως.

Η πλειάδα δράσεων με κύριο θεματικό άξονα την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στη σχολική μονάδα και επεκτατικά στην κοινωνία, εκπονήθηκαν χάρη στο πνεύμα δημιουργίας των εκπαιδευτικών και τη συλλογική συνεργασία μαθητών και γονέων του σχολείου, δίνοντας παραδείγματα σεβασμού στο περιβάλλον, προστασίας του οικοσυστήματος, ενσυναίσθησης και συμπερίληψης.

Με γνώμονα όλα αυτά τα οφέλη,  θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό και ενθουσιασμό από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλύμνου, η προσπάθεια αυτή!

Με εκτίμηση και υπερηφάνεια,

Η Διεύθυνση, οι Εκπαιδευτικοί και οι Μαθητές/τριες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλύμνου.