Συγκίνηση προκάλεσε σε όλα τα Δωδεκάνησα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ο θάνατος του Αριστοτέλη Παυλίδη, του πολιτικού που κυριάρχησε στα Δωδεκάνησα για δεκαετίες και έφυγε χθες στα 79 του χρόνια, νικημένος από την επάρατο.

Μηνύματα συλλυπητηρίων και ψηφίσματα καταυθάνουν από κάθε πλευρά του πολιτικού κόσμου της περιοχής, από κόμματα, φορείς και οργανώσεις.

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων, αναφέρει χαρακτηριστικά: “θα τον θυμούμαι για πάντα για την καθαρή σκέψη και την αποτελεσματικότητα του στην επίλυση των προβλημάτων της Καλύμνου“.

Ο Έπαρχος Καλύμνου, στην ανακοίνωσή του τονίζει πως ήταν “ένας πολιτικός πάντα παρών  και κοντά στους πολίτες των νησιών ο οποίος με λόγο καίριο και κατανοητό προσέγγιζε τα θέματα των νησιών και έδινε τη μάχη στη Βουλή  για τη διευθέτηση τους“.

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Καλύμνου της Ν.Δ., στο συλλυπητήριο μήνυμά της, αναφέρεται στον πολιτικό “που υπηρέτησε πάντα με αξιοπρέπεια ,σύνεση, αποφασιστικότητα και διορατικότητα τις αρχές της Δημοκρατίας  και της Ελευθερίας κατά τη διάρκεια της πολυσχιδούς πολιτικής του θητείας“.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, στο μήνυμά του για τον θάνατο του Α. Παυλίδη, υπογραμμίζει πως ο εκλιπών “υπηρέτησε την κοινοβουλευτική Δημοκρατία επί δεκαετίες, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών του κατά τις αλλεπάλληλες θητείες του στη Βουλή”.

Οι βουλευτές του νομού, με μηνύματά τους εξαίρουν την προσφορά του Δωδεκανήσιου πολιτικού.

Ο Μάνος Κόνσολας, μεταξύ άλλων αναφέρει πως ο Α. Παυλίδης “ήταν ο πρώτος που μίλησε για την ανάγκη νησιωτικής πολιτικής, υπερασπιζόταν με πάθος τις θέσεις του, τις ιδέες του, αλλά κρατούσε πάντα την πολιτική αντιπαράθεση σε επίπεδα ευπρέπειας”.

Ο Γιάννης Παππάς, αποχαιρετώντας τον ευπατρίδη πολιτικό, επισημαίνει πως “υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση τα Δωδεκάνησα, απ’ όλες τις θέσεις που κατείχε και  δεν σταμάτησε ποτέ να  αγωνίζεται με μαχητικότητα γι αυτά”.

Ο Βασίλης Υψηλάντης, στο μήνυμά αναφέρεται στον πολιτικό που “επί μισό σχεδόν αιώνα, προσέφερε κατά τρόπο μοναδικό και ανεπανάληπτο, τις υπηρεσίες του στη χώρα και τα Δωδεκάνησα μας”.

Η Μίκα Ιατρίδη, εκφράζει με τη σειρά της “ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τις διδαχές του και τις συμβουλές του, που αποτέλεσαν φωτεινό φάρο καθοδήγησης για όλους όσους συμμετείχαν και συμμετέχουν στα κοινά της Δωδεκανήσου”.

Όμως και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, που είχε στενή φιλία με τον εκλιπόντα, επισημαίνει πως “ο Αριστοτέλης Παυλίδης αποτέλεσε ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο για τα Δωδεκάνησα, τίμησε τον τόπο του, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του και χάραξε δρόμους για μας τους νεότερους πολιτικούς”.

Ο τ. Υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης, αποχαιρετά τον συμπατριώτη του και επισημαίνει πως “ο θάνατος του Αριστοτέλη Παυλίδη, του Τέλη όπως τον αποκαλούσαμε όλοι στα νησιά μας, κλείνει έναν μεγάλο πολιτικό κύκλο, που δύσκολα θα συναντήσουμε στο μέλλον”

Ψήφισμα για τον θάνατο του Αριστοτέλη Παυλίδη, εξέδοσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς, και ανακοινώσεις από όλες οι Δημοτικές Οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας της περιοχής, τη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τις δύο Νομαρχιακές Επιτροπές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., καθώς και οι Ιατρικοί Σύλλογοι Καλύμνου και Ρόδου