Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Μια μοναδική εμπειρία έζησε ο 25χρονος Γιάννης Σολανάκης, καθώς είχε την ευκαιρία να ζήσει για ένα ολόκληρο διήμερο σεμινάριο, δίπλα τον Ιάπωνα παγκόσμιο πρωταθλητή, Masashi Ebinuma.

Ο Masashi Ebinuma είναι Ιάπωνας τζούντοκα και τριπλός παγκόσμιος πρωταθλητής, έχοντας κερδίσει το 2011, το 2013 και το 2014. Κυρίαρχη δύναμη στην κατηγορία των ημιελαφρών βαρών, κατετάγη πρώτος στον κόσμο για τρία χρόνια. Θεωρείται ως ο απόλυτος στυλίστας του seoi nage.

Με αυτο τον μεγάλο αθλητή, είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί ο Γιάννης Σολανάκης, να ζήσει την εμπειρία του αθλήματος που λατρεύει, μέσα από τις τεχνικές και τις γνώσεις του Ασιάτη υπεραθλητή.

Ο Γιάννης, ξεκίνησε από πολύ μικρός το τζούντο, με προπονητή του τον Δημήτρη Μπουντάκη, ακολουθώντας με πειθαρχία, αφοσίωση και πολύ μεγάλη προσπάθεια, μια πορεία που πλέον στα 15 του χρόνια, είναι σε θέση να σταθεί σε μεγάλες διοργανώσεις. Συμμετέχει σε αθλητικά camp και έχει την τύχη να αγωνίζεται με αθλητές από πολλές χώρες του κόσμου.

Ο Γιάννης έχει πάρει πλέον μεταγραφή στο σύλλογο τζούντο της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ πάντα δίπλα του είναι ο προπονητής του Δημήτρης Μπουντάκης, που αν και δεν μένει πια στην Κάλυμνο, στηρίζει τον μικρό αθλητή του με κάθε τρόπο και μέσο. Δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον σχολή τζούντο στην Κάλυμνο, με τα παιδιά που ακολουθούσαν αυτό το άθλημα να μην μπορούν να ασχοληθούν ή να αναγκάζονται, όπως ο Γιάννης, να πηγαίνουν τακτικά εκτός Καλύμνου για να προπονηθούν.

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος