Στην Κάλυμνο έφτασε πριν λίγη ώρα από την Κω, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, τον οποίο υποδέχτηκαν στο λιμάνι ο Δήμαρχος, ο Έπαρχος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, εκπρόσωποι της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ και πολλοί φίλοι.

Μόλις έφτασε ο Υπουργός έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ και αναφέρθηκε στο σκοπό της επίσκεψής του, που είναι η συνεργασία με τους φορείς για τα προβλήματα του τόπου, ενώ εξέφρασε και την βεβαιότητα ότι θα υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση, αυτή της ΝΔ, που θα συνεχίσει το έργο της.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μετέβη στο Επαρχείο, όπου, σε σύσκεψη με τον Έπαρχο, Μανώλη Μουσελλή, συζητήθηκαν τα θέματα της περιοχής και κυριάρχησαν εκείνα της υγείας, όπως τα παρουσίασε ο διοικητής του Νοσοκομείου, Νίκος Φανιός, ειδικά με τις ελλείψεις σε ειδικότητες γιατρών, γεγονός που επεσήμανε και ο Έπαρχος στον Υπουργό και στους συνεργάτες του, ο οποίος τόνισε το υπεράνθρωπο έργο που συντελείται από το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού, ενώ υπήρξε και παρουσία εκπροσώπων των φορέων.

Μετά το Επαρχείο, ο Υπουργός μετέβη στο Δημοτικό Μέγαρο, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος, Δημήτρης Διακομιχάλης, με τον οποίο είχαν σύσκεψη, ενώ πριν έκαναν δηλώσεις και ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία που είχε με τον Γ. Γεραπετρίτη αυτά τα χρόνια, ειδικά με το θέμα που προέκυψε με την ΑΝΕΚ, το οποίο θα απασχολήσει τις συζητήσεις των δύο πολιτικών μαζί με τον πρόεδρο της εταιρείας. Ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα με την αλίευση του κόκκινου τόνου που απασχολεί τους ψαράδες της περιοχής, όπως και το ζήτημα της πυρσβεστικής στο νησί , ενώ έκανε αναφορά για τα χάλκινα αγάλματα που “αποσπάστηκαν” από το μουσείο Καλύμνου και δήλωσε ότι “θα φτάσει στα άκρα” με αυτό το μείζον θέμα, ενώ δεν άφησε εκτός της ατζέντας τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ.

Ακολουθούν βίντεο με τα ρεπορτάζ του Παλμού της Καλύμνου από την άφιξη του Υπουργού και τις συσκέψεις σε Επαρχείο και Δήμο:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video