Γράφτηκε τελικά ο επίλογος της τραγωδίας που συγκλόνισε την Κάλυμνο αλλά και την Πάτμο, με την ανέλκυση του ρυμουλκού “Ποθητός ΙΙΙ”, που είχε βυθιστεί σε βάθος 30 μέτρων στο λιμάνι της Πάτμου, αφού παρασύρθηκε από το κρουζιερόπλοιο «AZAMARA JOURNEY» σημαίας Μάλτας, το οποίο ρυμουλκούσε, παρασέρνοντας στον “υγρό τάφο” τον 45χρονο Γιάννη Τρικοίλη.

Το ιστορικό της τραγικής νύκτας

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου, σήμανε συναγερμός στο λιμάνι της Πάτμου, καθώς το ρυμουλκό “ΠΟΘΗΤΟΣ ΙΙΙ”, βυθίστηκε ενώ βρίσκονταν σε διαδικασία συνδρομής απόπλου κρουαζιερόπλοιου. Αμέσως έσπευσε το πλωτό τού λιμενικού ιδιωτικά σκάφη και ιδιώτες δύτες, καταφέρνοντας να περισυλλέξουν το ένα μέλος του πληρώματος, τον 26χρονο μηχανικό, που είχε καταφέρει να σωθεί, ενώ αγνοούνταν ο 45χρονος κυβερνήτης του ρυμουλκού, ο οποίος ανασύρθηκε μετά από λίγο από δύτες, δυστυχώς έχοντας χάσει τη ζωή του.

Τελικά, μετά από συντονισμένες ενέργειες και με την συνδρομή της πλοιοκτήτριας εταιρείας του ρυμουλκού, το “Ποθητός ΙΙΙ” ανασύρθηκε από τα 30 μέτρα που κείτονταν από το τραγικό βράδυ του ναυαγίου, ξαναζωντανεύοντας τις δραματικές στιγμές εκείνης της νύκτας, που στέρησε τη ζωή σε έναν νέο άνθρωπο, τον Γιάννη Τρικοίλη

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στην σελίδα του All About Patmos, στο Facebook