Μιλώντας στην εκπομπή του Open “Αυτό είναι Σαββατοκύριακο”, από την Κάλυμνο όπου βρίσκεται ακόμη, ο Παντελής Βούρος είπε ότι είναι αφοσιωμένος στη μαγειρική γιατί αυτό είναι που πραγματικά αγαπά, ενώ επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζει βαλίτσες.

“Πάω στην Αμερική, όχι ακριβώς μετανάστης, γιατί είμαι Αμερικάνος. Οι γονείς μου ήταν 20 χρόνια εκεί οπότε έγινα και εγώ Αμερικάνος και έχω αυτήν την ανοιχτή πόρτα στη ζωή μου, που μπορεί να σε βοηθήσει πάρα πολύ. Μιλάμε για άλλο μπάτζετ, άλλα νούμερα” τόνισε και επεσήμανε ότι ήδη “έχει στήσει ένα εστιατόριο στην Ιντιάνα,  μια ώρα μακριά από το Σικάγο, έχουμε στήσει εκεί μία κουζίνα, ένα εστιατόριο ελληνικό αλλά προσπαθούμε να το περάσουμε σε άλλο επίπεδο, πιο ψηλό επίπεδο” είπε.

Στη συνέχεια διευκρίνισε αναφορικά με το επίπεδο της ελληνικής κουζίνας: “Στο εξωτερικό, η ελληνική κουζίνα δεν έχει μπει ακόμη σε εστιατόριο με αστέρι Michelin, έχει μείνει σε επίπεδο ταβέρνας. Θέλουμε να ανεβάσουμε την ελληνική κουζίνα και να τη φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, να είναι πιο γκουρμέ, ορίτζιναλ γεύσεις αλλά με διαφορετική προσέγγιση με παραπάνω πληροφορία, που θα μπορείς να τη στηρίξεις την πληροφορία αυτή σε εστιατόριο με αστέρι Michelin” τόνισε.

Ο Παντελής Βούρος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσω της συμμετοχής στο MasterChef το 2019. Ο μάγειρας είχε μια αρκετά καλή πορεία, αφού κατάφερε να φτάσει στους πέντε καλύτερους του διαγωνισμού.

Μετά το MasterChef, συμμετείχε με τον Χρήστο Μπάρκα στην ταξιδιωτική εκπομπή του Star, Globetrotters, όπου οι δύο τους αποτέλεσαν ένα τρομερό ζευγάρι και χάρισαν στιγμές άφθονου γέλιου στο τηλεοπτικό κοινό.

Ο Παντελήςγύρισε στο αγαπημένο του νησί την Κάλυμνο, αφού εκεί έχει το δικό του εστιατόριο, ενώ αποφάσισε να κάνει το δικό του βήμα ανοίγοντας εστιατόριο στην Ιντιάνα.

Πηγή enikos.gr – dimokratiki.gr