Παρόλο που η αφετηρία της πολιτικής του πορείας βρίσκεται στο πολύ μακρινό 1982, πριν ολόκληρα 41 χρόνια, ο Γιώργος Ψαρράς, πρώην πρόεδρος του ΔΣ και αντιδήμαρχος επί σειρά ετών, δηλώνει ξανά το παρόν, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Γαλουζή

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΑΡΑΣ

Είναι ο  παλαιότερος δημοτικός σύμβουλος της Καλύμνου αλλά και ο πιο γόνιμος και παραγωγικός. Συμμετέχει με ζωντάνια και ενθουσιασμό στα δημοτικά συμβούλια. 

Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα κοινά το 1982 επί δημαρχίας Θεόφιλου Παπαμιχαήλ. Με προσωπικές του παρεμβάσεις και ακάματο ενδιαφέρον κατασκευάστηκε αυτή την περίοδο το γήπεδο και το νηπιαγωγείο στο Βαθύ. Με πρωτοβουλίες του υλοποιούνται τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού στην Κάλυμνο καθώς και τα προγράμματα παιδί & θάλασσα , παιδί  & γυναίκα .Στα προγράμματα αυτά απασχολούνταν  περί τους 27 επαγγελματίες γυμναστές.

Στο ενεργητικό του καταγράφεται η καθιέρωση των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων ,η κατασκευή του γηπέδου και το κολυμβητήριο. Διετέλεσε πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου «Κάλυμνος 2000» ,αντιπρόεδρος στο σύλλογο «Καζώνης», αντιπρόεδρος στο σύλλογο «ΕΑΚΑ» και στον «Καλυμνιακό».

Υπηρέτησε με πάθος τα κοινά της Καλύμνου. Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επί δημαρχίας  Μ. Ζαΐρη , Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επί δημαρχίας  Δ. Διακομιχάλη, Αντιδήμαρχος επί δημαρχίας  Γ. Ρούσσου , Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος επί δημαρχίας  Ι. Γαλουζή. 

Εκλέχθηκε έξι φορές πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος και αρκετές φορές πέρασε το φράγμα των χιλίων σταυρών.

Ο Γιώργος Ψαράς είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός που αγαπά την ιδιαίτερη πατρίδα του, γνώστης των θεμάτων και προβλημάτων της Καλύμνου. Συμμετέχει και σ’ αυτές τις εκλογές γιατί πιστεύει ότι έχει ακόμα πολλά να δώσει και να προσφέρει.

Από το γραφείο τύπου