Αύριο Τετάρτη και ίσως την Πέμπτη, θα “σκάσει” ο πιο ευρύς ανασχηματισμός των τελευταίων χρόνων, αφού ο Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να κάνει restart, μετά την “κατακρήμνιση” του ποσοστού στις προχθεσινές ευρωεκλογές, με “ηχηρά” ονόματα να βλέπουν την πόρτα της εξόδου…

Το ένα εκατομμύριο ψηφοφόρων που γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση και επέλεξαν την παραλία, η άνοδος του Βελόπουλου και των κομμάτων δεξιά της ΝΔ, φέρνουν, όπως είναι φυσικό, στο προσκήνιο τον ανασχηματισμό, που αναμένεται ότι θα είναι σαρωτικός, με πολλές καρατομήσεις Υπουργών, που θα δουν την έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα, αλλαγή πολλών υφυπουργών, ενώ το rotation, που άρεσε στον Μητσοτάκη, θα είναι πολύ περιορισμένο.

“Ηχηρά” ονόματα και από την πρώτη τετραετία, θα δουν την πόρτα της εξόδου και κυρίως αυτοί που τους χρεώνεται εν μέρει η “πύρρειος νίκη” της ΝΔ με τις πολιτικές που ακολούθησαν.

Σκρέκας και Σκέρτσος, θα είναι οι πρώτοι που θα κατέβουν από το κυβερνητικό όχημα, αφού χρεώνονται την αποτυχία στη διαχείριση της ακρίβειας, οι καταναλωτές ακόμα περιμένουν τις διορθωτικές κινήσεις… και στο σούπερ μάρκετ πηγαίνουν … και δεξιοί ψηφοφόροι, ενώ ο δεύτερος ως υπουργός επικρατείας, θα χρεωθεί μεγάλο μέρος της κακής εξέλιξης για την κυβέρνηση. Η Κεραμέως, που από το Παιδείας έφυγε με απέναντι της σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και πήγε στο Εσωτερικών, χρεώνοντας στην κυβέρνηση το περιβόητο μέιλ της Ασημακοπούλου. Ο Στυλιανίδης, στο Ναυτιλίας, που ήταν τελείως διακοσμητικός και πάλευε ο Υφυπουργός , Γιάννης Παππάς, να “σώσει την παρτίδα”, τρέχοντας νυχθημερόν από νησί σε νησί και σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του Αιγαίου και η πορεία του δείχνει πως ο Δωδεκανήσιος πολιτικός θα παραμείνει στα κυβερνητικά έδρανα, καθώς κράτησε ένα καλό 30% στην περιοχή του. Επίσης ο Κικίλιας είναι βέβαιο πως θα είναι μέσα στους υποψήφιους “για αποχώρηση”, όπως και οι Αυγενάκης και Σκυλακάκης, που τους χρεώνονται οι καθυστερήσεις στις αγροτικές συντάξεις.

Τα ρεπορτάζ επίσης αναφέρουν πως θα επιστρέψουν Θεοδωρικάκος και Παπασταύρου και πολύ πιθανόν ο Μηταράκης, ενώ θα μετακινηθούν Βορίδης, Γεωργιάδης και Φλωρίδης και θα αξιοποιηθούν σε κυβερνητικές θέσεις βουλευτές από τη Β. Ελλάδα και τη Θράκη, που ο Μητσοτάκης έχασε το παιχνίδι από τα δεξιά του.

Ο πρωθυπουργός δείχνει από τις πρώτες του δηλώσεις πως εισέπραξε το μήνυμα των ευρωεκλογών, έχει εντοπίσει τα λάθη και τις αδυναμίες, κυρίως στα πρόσωπα και είναι αποφασισμένος να κάνει ένα “γενναίο” restart, με δομικό χαρακτήρα!