Ο Γιώργος Μαύρος , μίλησε τελευταίος από τους υποψηφίους δημάρχους, ξεκινώντας με την δήλωση ότι ήρθανε για να πετύχουν, για να ολοκληρώσουν όλα τα έργα που λιμνάζουν, που δεν ξεκίνησαν και δεν έχουν ούτε δρομολογηθεί και σήμερα έρχονται στον προεκλογικό λόγο να τάξουν ξανά τα ίδια.

Η παράταξη του όλη την τετραετία που ολοκληρώνεται, δεν έκανε φθηνή αντιπολίτευση, αλλά φρόντισε πάντα για το καλό του νησιού, όπως θα κάνει αύριο που θα είναι δημοτική αρχή.

Θα καταργηθούν τα πρόστιμα των καταστηματαρχών της πλατείας, κοιτάζοντας ο Γιώργος Μαύρος προς τις καφετέριες, βλέποντας, όπως τόνισε όλους στα μάτια, όπως θα κάνει με όλους τους δημότες, γιατί η δημοτική του αρχή θα έχει στόχο κυρίως τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Τόνισε ότι ολοι τώρα θυμήθηκαν τα έργα και τα προβλήματα που απασχολούν το νησί, έχοντας ξεχάσει όλα αυτά τα χρόνια τον άνθρωπο, τις ευπαθείς ομάδες , το ΚΕΘΕΑ, την βοήθεια στο σπίτι, την πρόσβαση στην καθημερινότητα όλων των ανθρώπων του νησιού. Θέματα που δεν ήταν δύσκολα αλλά τα άφησαν στα αζητητα, γιατί δεν ήταν προτεραιότητα τους, κυρίως με τα άτομα που ολοκληρώνουν την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, αλλά και γενικότερα την μάστιγα των ουσιών.

Η εικόνα της Καλύμνου πρέπει να αλλάξει , να γίνουν παρεμβάσεις ανάπλασης, δίνοντας μια εικόνα του νησιού διαφορετική από την σημερινή, με έμφαση στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική και στα ιστορικά κτήρια. Πρέπει το νησί να αποκτήσει χαρακτήρα, με την παραλιακή να γίνει ένα ανοικτό μουσείο, ώστε να θυμίζει την ιστορία και κυρίως τη σφουγγαροσυνη και να τιμηθούν οι άνθρωποι που στήριξαν την ανάπτυξη του νησιού, αλλά να σταθούν δίπλα και στους ψαράδες και γενικότερα στους ανθρώπους της παραγωγή και του πρωτογενούς τομέα. Ο Δήμος θα οργανώσει τις απαραίτητες υπηρεσίες, ώστε να διευκολυνθούν στις πολύπλοκες διαδικασίες.

Η εικόνα της καθημερινότητας είναι απαράδεκτη, παντού οι δρόμοι βρωμάνε και οι κάτοικοι υποφέρουν, με δράσεις που θα είναι καθημερινές, θα δοθεί ανακούφιση σε όλους τους ανθρώπους. Χωρίς την καθημερινότητα οι αναπτυξιακές δράσεις δεν μπορούν να υπάρξουν, ιδιαίτερα στον τουρισμό, που χωρίς συγκοινωνίες, καθαριότητα και υποδομές δεν μπορεί να αναπτυχθεί.

Όλες οι προσπάθειες των επαγγελματιών πρέπει να έχουν δίπλα τους τον Δήμο, με δράσεις έγκαιρης παρέμβασης, με προγράμματα που τρέχουν ήδη σε όλα τα νησιά,.

Όλοι μαζί, τόνισε ο Γιώργος Μαύρος, πρέπει να πετύχουμε τους στόχους μας, το νησί δεν μπορεί πλέον να ζει με την τοξικότητα του παρελθόντος, πρέπει να Αλλάξει και υπογράμμισε πως μόνο η παράταξη του μπορεί να εγγυηθεί την αλλαγή και κάλεσε στο βήμα τους συνεργάτες του, για τους οποίους δήλωσε περήφανος, γιατί είναι άφθαρτοι αλλά γεμάτοι γνώση και δύναμη να τα αλλάξουν όλα.