Ο Ιατρικός Σύλλογος Επαρχίας Καλύμνου συνυπέγραψε σχεδόν με το σύνολο των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας ένα Δελτίο Τύπου που στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαστηριακών ιατρών που αφορά την κατάργηση του claw back  και rebate.

   Ο Σύλλογος μας θα σταθεί δίπλα στους εργαστηριακούς ιατρούς της επαρχίας Καλύμνου αλλά και σε όλους τους εργαστηριακούς ιατρούς της πατρίδας μας προκειμένου ο ΕΟΠΥΥ και κατ’ επέκταση η πολιτεία να άρει αυτό το άδικο μέτρο.

Συν. : ΚΟΙΝΟ Δ.Τ.

                                                                                       13/05/2024

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

«Η ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ»

Είναι γνωστή σε όλους πια η λαίλαπα που περνά και καταστρέφει τον κόπο των ιδιωτών εργαστηριακών συναδέλφων μας. Είναι γνωστές οι μη βιώσιμες συνθήκες (clawback – rebate) στις οποίες αναγκάζονται να εκτελέσουν το ιατρικό τους έργο. Δώδεκα χρόνια είναι πολλά για να υπάρξει υπομονή και ανοχή. Είναι, όμως, λίγα για να μετρηθεί το ειδικό βάρος της προσφοράς του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ στην κοινωνία μας. Ένα ειδικό βάρος που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπονομεύει και να υποβαθμίζει.

Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας (ΕΟΠΥΥ), εν μέσω κινητοποιήσεων, αποφάσισε να υπενθυμίσει στους εργαστηριακούς ιατρούς τους όρους λύσης των συμβάσεών τους. Δείχνοντας περαιτέρω αδιαλλαξία, προτρέπει τους πολίτες να καταδώσουν τον ιδιώτη εργαστηριακό ιατρό που δεν θα τους εξυπηρετήσει. Από την άλλη ο ΕΟΠΥΥ δεν δέχεται την εφαρμογή των Διεθνών Κατευθυντήριων οδηγιών ορθής κλινικής συνταγογράφησης και διαγνωστικών πρωτοκόλλων, αποδεικνύοντας πως δεν επιθυμεί ο ίδιος την καλή και επιστημονική πρακτική για την υγεία των πολιτών, δείχνοντας παράλληλα την αμετανόητη αλαζονεία του.  

Στον αγώνα των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ οι Ιατρικοί Σύλλογοι σχηματίζουν ασπίδα προάσπισης των δικαιωμάτων τους. Επιβάλλεται να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον εμπαιγμό, με τρόπο ουσιαστικό και υπερκομματικό. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, καλούν τον Υπουργό Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, να σταθούν μαζί τους στη σωστή πλευρά της ιστορίας και ζητούν άμεση συνάντηση μαζί τους.

ΙΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥΙΣ ΕΥΒΟΙΑΣΙΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣΙΣ ΛΕΣΒΟΥΙΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΙΣ ΑΘΗΝΩΝΙΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣΙΣ ΛΗΜΝΟΥΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΙΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΑΝΙΑΣΙΣ ΗΜΑΘΙΑΣΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣΙΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣΙΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΙΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΙΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΙΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣΙΣ ΡΟΔΟΥ
ΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΙΣ ΚΙΛΚΙΣΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣΙΣ ΣΑΜΟΥ
ΙΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣΙΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣΙΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝΙΣ ΞΑΝΘΗΣΙΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΙΣ ΑΡΤΑΣΙΣ ΘΗΒΩΝΙΣ ΚΩΙΣ ΠΑΤΡΑΣΙΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΙΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝΙΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΙΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΙΣ ΔΡΑΜΑΣΙΣ ΕΠ.ΚΑΛΥΜΝΟΥΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣΙΣ ΠΕΛΛΑΣΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΙΣ ΕΒΡΟΥΙΣ ΚΑΒΑΛΑΣΙΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥΙΣ ΠΙΕΡΙΑΣΙΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΙΣ ΧΙΟΥ