Στον περιφερειακό δρόμο προς το κοσμοπολίτικο Μασούρι, η μικρή εκκλησία, που φροντίζουν η οικογένεια Μαύρου, αφιερωμένη στην Παναγία τη Μυρτιώτισσα, είχε την τιμητική της.

Το Γενέσιον ή Γενέθλιον της Θεοτόκου, γιορτάζεται αύριο 8 Σεπτεμβρίου και ο εσπερινός στο πανέμορφο τοπίο απέναντι στην Τέλενδο, ήταν τόσο κατανυκτικός όσο και ειδυλλιακός, μέσα στα “ματωμένα χρώματα” που χαρίζει το φθινοπωρινό δείλι.

Παρόντος του Μητροπολίτη, κ.κ. Παϊσίου, που χοροστάτησε στην τελετή και των ιερέων, με κάθε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια έγινε ο Εσπερινός, ενώ ο Γιάννης Μουσελλής πάνω στο αναλόγιο ξεδίπλωσε για ακόμη μια φορά την τέχνη που κατέχει και υπηρετεί μαζί με εκείνη της Θέμιδος, μαζί με τον Σακελλάρη Μαύρο.

Όμως οι σκηνές ήταν πρωτίστως συγκινητικές, όταν ο νεαρός ψάλτης κράτησε το βιβλίο στον παλαίμαχο των αναλογιων και της διδακτικής έδρας, Γιάννη Μαύρο. Δύο γενιές ιεροψαλτών, εκείνος που αναδύεται και ο βετεράνος με την νεανική ψυχή, συνυπήρξαν και πρόσφεραν στους παρευρισκομένους μοναδικές στιγμές.

(Φώτο από τον Μανώλη Μέρη τον οποίο για ακόμη μια φορά ευχαριστούμε)

(Οι 3 τελευταίες φώτο είναι από την Εύη Κουκιαινη)