Η ανάρτηση της Ευαγγελίας Παναή, με τον κατάκοπο Χουσεΐν, που μετά από 4 μερόνυχτα αγώνα με τις φλόγες, ξάπλωσε στο χώμα, δίπλα στο πυροσβεστικό όχημα, να ξεκουραστεί λίγο, αναδεικνύει την τεράστια προσφορά των εθελοντών και της κοινωνίας, απέναντι στο πύρινο θεριό που κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά του.

Ακολουθεί η ανάρτηση της Ευαγγελίας Παναή, ένας ύμνος στον εθελοντισμό και στην αγάπη για τον τόπο των απλών ανθρώπων, όπως του Χουσεΐν:

“Το παιδί αυτό που έγειρε στο χώμα εξουθενωμένο, λέγεται Χουσεΐν Κα’ι’μαξής, είναι από την Σάλακο Ρόδου, είναι εθελοντής, μέλος της ΕΟΜΑΚ Σαλάκου.

Από την πρώτη στιγμή, τέσσερις μέρες τώρα, είναι στο μέτωπο της πυρκαγιάς και μαζί με όλους τους άλλους Πυροσβέστες και Εθελοντές, πολεμούν με αυταπάρνηση, “να σώσουν οτιδήποτε, αν σώζεται”, γι αυτό η ευγνωμοσύνη μας, δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια.

Ο Χουσείν είναι Σερβιτόρος, εργάζεται στην καφετέρια Billy’s Place στην Θολό, με απαράμιλλη ευγένεια και εργατικότητα.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, ο Χουσείν ήθελε να σπεύσει να βοηθήσει.
Μπόρεσε να το κάνει, διότι το επέτρεψαν οι εργοδότες του, Στέργος Κατίνας και Κατερίνα Παλώνη.
Σημειωτέον ότι, οι συγκεκριμένοι Άνθρωποι, έβγαλαν από την πρώτη μέρα ανακοίνωση ότι προσφέρουν νερά και σάντουιτς σε όσους περνάνε, πηγαίνοντας για να βοηθήσουν στο σβήσιμο της φωτιάς.

Κι έτσι, ο κύκλος της ενσυναίσθησης, της καλοσύνης και της αγάπης για τον Τόπο μας, μπόρεσε να είναι πλήρης και ολοκληρωμένος.

Και να αποτελέσει έναν δυνατό κρίκο, μιας μεγάλης, φωτεινής αλυσίδας, φτιαγμένης από πολλές άλλες τέτοιες περιπτώσεις Ανθρώπων, Εθελοντών, Πυροσβεστών, Βοηθών.

Μιας αλυσίδας Ανθρώπων που με την ανιδιοτελή προσφορά τους, δίνουν καρπούς ελπίδας, στον ζοφερό κόσμο της αδιαφορίας και της ματαιοδοξίας που ζούμε.

Για τα διαχρονικά λάθη, για τις διαχρονικές, εγκληματικές, κρατικές ελλείψεις στον σχεδιασμό και στην οργάνωση της Πυροπροστασίας, της Πολιτικής Προστασίας, στην στελέχωση και στον εξοπλισμό της Πυροσβεστικής, θα τα πούμε αφού σβήσουν οι φωτιές και πριν ανάψουν άλλες.

Τώρα, τιμούμε το μεγαλείο ψυχής των Ανθρώπων όπως ο Χουσε’ί’ν και όλοι οι άλλοι Εθελοντές, Πυροσβέστες και Συμπαραστάτες, στους οποίους είμαστε απέραντα ευγνώμονες!

Ταπεινά Σάς ευχαριστούμε!

Ευαγγελία Μ. Παναή
Πλεύση Ελευθερίας Δωδεκανήσου