Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου, είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, αλλά και με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ,  Νικ. Παπαευσταθίου, για θέματα υγείας του νησιού.

Κατά την επαφή του με τον Υπουργό Υγείας αλλά και τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, έθεσε καταρχάς το θέμα με τους καρδιολόγους και την υποστελέχωση της κλινικής. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο πως εντός των ημερών θα γίνουν οι προκηρύξεις καρδιολόγων, όμως μέχρι σήμερα το πρόβλημα είναι έντονο και οι ανάγκες καλύπτονται με προσωρινές λύσεις και κυρίως με μετακινήσεις ιατρών. 

Επίσης ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον 
Πρόεδρο του  , ΕΚΑΒ με τον οποίο συζήτησε το θέμα με το μικρό ασθενοφόρο που έχει ανάγκη η υπηρεσία στην Κάλυμνο και προτάθηκαν λύσεις, ώστε να βρεθεί το κατάλληλο όχημα για τις ανάγκες της Καλύμνου.

Ενώ έγιναν αυτές οι επαφές, ακόμα και σήμερα τα προβλήματα της Καλύμνου σε θέματα υγείας παραμένουν μεγάλα και άλυτα και ειδικά οι ελλείψεις σε γιατρούς, με την καρδιολογική κλινική στο “κόκκινο”, ενώ και άλλες κλινικές βρίσκονται σε οριακό σημείο