Ο Δήμος τιμά την 87η επέτειο    από την εξέγερση του Πετροπόλεμου στις 6 Απριλίου του 1935, με την έκθεση που λειτουργεί στο Κέντρο Πολιτισμού & Ιστορίας (ισόγειο Πνευματικού Κέντρου) και είναι αφιερωμένη στο ιστορικό γεγονός.

Το Σάββατο 30  Απριλίου, θα γίνει ειδική εκδήλωση με την έκθεση για πρώτη φορά των αυθεντικών αρχείων των   γεγονότων και παρουσίαση από τον ιστορικό Κωνσταντίνο Κογιόπουλο του βιβλίου του «Κάλυμνος 1935: το Αυτοκέφαλο, ο Πετροπόλεμος, οι Διώξεις»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

87 χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πετροπολέμου  της 6ης Απριλίου 1935.

Ο Δήμος Καλυμνίων τιμά τους

ήρωες και αγωνιστές μας.

Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και ευγνωμοσύνης ,ο λαός της Καλύμνου τιμά την επέτειο της ιστορικής εξέγερσης του Πετροπολέμου, που ματαίωσε τα σχέδια των Ιταλών κατακτητών εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Έθνους μας.

Είμαστε ευγνώμονες στους προγόνους μας που στάθηκαν στην πρωτοπορία της εθνικής αντίστασης εναντίον των κατακτητών. Ιδιαιτέρως τις γυναίκες της Καλύμνου, που πρωτοστάτησαν στην ηρωική εκείνη εξέγερση.

Τον πρωταγωνιστή της Γεώργιο Μάγκο που πέθανε στις φυλακές, τον αδικοχαμένο νέο Εμμανουήλ Καζώνη και τους δεκάδες φυλακισθέντες και βασανισθέντες στα κάτεργα των κατοχικών αρχών.

Στο Κέντρο Πολιτισμού & Ιστορίας του Δήμου Καλυμνίων, λειτουργεί ολοκληρωμένη Έκθεση αφιερωμένη στο ιστορικό γεγονός και τους πρωταγωνιστές της.

Την επέτειο θα τιμήσουμε σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο βράδυ 30 Απριλίου, με την έκθεση για πρώτη φορά των αυθεντικών αρχείων των γεγονότων και παρουσίαση από τον ιστορικό Κωνσταντίνο Κογιόπουλο του βιβλίου του “Κάλυμνος 1935: Το Αυτοκέφαλο, ο Πετροπόλεμος, οι Διώξεις”

Από το Γραφείο Δημάρχου

Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων