Για την εξέλιξη της υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση της Σχολής Μηχανικών της ΑΕΝ και την εξασφάλιση των χρημάτων για την τοποθέτησή της μονάδας δεματοποίησης, ο Δήμαρχος βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα.

Ο Δημήτρης Διακομιχάλης, μίλησε στο φακό του Παλμού της Καλύμνου για το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα και τόνισε πως είχε καταρχάς επαφές στο Υπουργείο Ναυτιλίας για το θέμα της Σχολής Μηχανικών. Συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υπουργό, τον υπεύθυνο ναυτικής εκπαίδευσης, αλλά και τους υπεύθυνους για τα κτήρια των σχολών. Τόνισε για μια ακόμη φορά την δυσκολία του εγχειρήματος, μέχρι να συνυπογράψουν 4 Υπουργεία και δήλωσε πως σύντομα θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να επισκεφθεί η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, που βρίσκεται στο ΣτΕ, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες, μετά και την ολοκλήρωση της αγοράς του κτηρίου.

Σκοπός επίσης του ταξιδιού ήταν η αναζήτηση χρημάτων για τον Δεματοποιητή,ενώ τόνισε πως η εταιρεία ΑΡΓΩ Α.Ε. θα διαθέσει δωρεάν έκταση στα Γιανναχώραφα, περίπου 5 στρέμματα, για την εγκατάσταση του εξοπλισμού, όσο αυτός θα λειτουργήσε, δίπλα από τη Χωματερή και φυσικά ευχαρίστησε την οικογένεια Ψαρομπά.

Ακολουθεί το βίντεο με τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος στο φακό του Παλμού της Καλύμνου:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video