Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου, συμπατριώτης μας Γιώργος Κασσάρας, επισκέφθηκε τους οικισμούς Αργινώντα και Σκάλια, για να βρεθεί με τους κατοίκους και να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απομακρυσμένες αυτές περιοχές της Καλύμνου.

Ο υποψήφιος βουλευτής, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζει την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα, ώστε να μην ερημώσουν τα μικρά χωριά, ιδιαίτερα στα Σκάλια, που που είχαν πληγεί από την θεομηνία και ο κίνδυνος για μεγαλύτερες καταστροφές σε μια επόμενη κακοκαιρία, λόγω των ημιτελών έργων, είναι πολύ έντονος.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Γ. Κασσάρα:

Σήμερα είχα την εξαιρετική χαρά να εκκλησιαστώ στην Ιερά Μονή Παναγίας Γαλατιανής & Αγίου Νικολάου, στα Αργινώντα Καλύμνου, που ιερουργεί ο νεοχειροτονηθείς π. Εμμανουήλ Τρικοίλης.

Στη συνέχεια, στο φιλόξενο χώρο εκδηλώσεων της Μονής, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους παρευρισκόμενους τόσο τα γενικότερα οικονομικά και εθνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας όσο και τα ιδιαίτερα τοπικά, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού κάλλους της περιοχής αλλά και του Ελαιώνα της Παναγιάς, που έθρεψε γενεές, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε .

Στη συνέχεια επισκέφθηκα το γραφικό χωριό των Σκαλίων και παρουσία του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαλίων Καλύμνου κ. Νικολάου Πελεκάνου συζήτησα, με τους εκεί συμπατριώτες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως από τα ημιτελή μέτρα αντιμετώπισης των ζημιών που δημιούργησε η προ έτους ακριβώς θεομηνία. Άμεση ανάγκη η κατασκευή του φράγματος, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου υπέδειξε. Διαφορετικά, σε μια ενδεχόμενη επόμενη θεομηνία, υπάρχει ο κίνδυνος να θρηνήσουμε όχι μόνο υλικές ζημίες αλλά και ανθρώπινες ζωές.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επίσκεψη στο σχολείο των Σκαλίων, το οποίο διέσωσε και ανακαίνισε ο αξιέπαινος Πολιτιστικός Σύλλογος Σκαλίων. Είναι ένα σχολείο που το 1945 είχε 27 μαθητές και μαθήτριες και σήμερα κανένα … .
Τα σχόλια για την εγκατάλειψη των μικρών χωριών, όπως άλλωστε και των μικρών νησιών της ακριτικής περιοχής μας, περιττεύουν …
Δύο λέξεις μόνον, ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ !

Είναι σαφές ότι με όσες δυνατότητες έχω θα προσπαθήσω για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.”