Από την Αστυπάλαια όπου βρίσκεται ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς παρενέβη στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών σχετικά με την χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών αθλητικών  σωματείων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του κ. Παππά  είχαν γίνει δέκτες και νομοθετήθηκαν το 2020 και το 2021, οι τροπολογίες για την δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης των σωματείων από τους Ο.Τ.Α α’ και β’ βαθμού. 

Επιπλέον είχε καταθέσει πρόσφατα κοινοβουλευτική αναφορά ζητώντας από τον Υφυπουργό Αθλητισμού την κατ’ εξαίρεση αύξηση της επιχορήγησης των νησιωτικών σωματείων.

Στην παρέμβαση του o βουλευτής, ζήτησε αρχικά ως μέτρο για την αντιμετώπιση του πολυδάπανου μεταφορικού κόστους των ομάδων, να βρεθεί φόρμουλα ώστε να εισπράττουν τα σωματεία το Μεταφορικό Ισοδύναμο από το Υπ. Νησιωτικής. Επιπρόσθετα επανέλαβε στον Υφ. Αθλητισμού την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της επιχορήγησης για τα νησιωτικά ερασιτεχνικά σωματείων διότι θα πρέπει να  γίνουν αντιληπτές από την πολιτεία οι δυσκολίες που δημιουργεί η νησιωτικότητα. Τα αθλητικά σωματεία της Δωδεκανήσου και των άλλων νήσων δίνουν μάχες προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό που δημιουργείται σε σχέση με τα σωματεία της ηπειρωτικής Ελλάδας.  

Τέλος ζήτησε να εξεταστεί  από το Υπουργείο η δυνατότητα οικονομικής επιβράβευσης των ακριτικών σωματείων που διακρίνονται και επιτυγχάνουν είτε με έξτρα οικονομική ενίσχυση είτε με ελαφρύνσεις.